To je to što me zanima!

Računi 77.911 Hrvata blokirani zbog šest milijardi kuna duga

Prema zadnjim podacima iz siječnja nepodmirene obveze tvrtki iznose 36,7 mlrd. kn, objavila je Fina. To je 2,5 % ili za 900 mil. kn više u odnosu na mjesec prije
Vidi originalni članak

Blokirane račune ima 77.911 Hrvata, a dužni su ukupno 6,01 milijarde kuna, piše Večernji list. Najviše dužnih Hrvata je s područja Grada Zagreba. Prema neslužbenim podacima nekima su banke obračunale iznose cijelih kredita od sto i više tisuća eura i zatražile prisilnu naplatu budući da im rate nisu redovno plaćane. 

Tvrtke dužne 36,7 mlrd. kuna

Prema zadnjim podacima iz siječnja nepodmirene obveze iznose 36,7 milijardi kuna, objavila je Fina. To je 2,5 posto ili za 900 milijuna kuna više u odnosu na mjesec prije. Među onima koji ne podmiruju obveze, 80 posto je onih koji ne samo da ne plaćaju duže od godine dana, već više i ne postoje, javlja HRT.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • timica2 28.03.2011.

    Nepodmirene obveze tvrtki iznose 36,7 milijardi kuna.Pitanje koje se nameće, kako naplatiti onom,koji ne plaća uredno ili više ne postoji.Propust u zakonodavstvu je,bar što se tiče tvrtki,što nakon stečaja,nema odgovorne osobe.Kod obrtnika,stvar je posve drugačija,jer oni po Zakonu o ovrsi mnogo gore prolaze,slijedi ovrha njihove cijelokupne imovine.Što je za njih poražavajuće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare