To je to što me zanima!

Nema kraja: Slavko Linić nas zadužuje za 200 milijuna eura

Vlada je dala suglasnost da se za 600 milijuna kuna prebaci 26 posto dionica Janafa Centru za restrukturiranje i prodaju. Time su taj novac vratili u budžet
Vidi originalni članak

Na telefonskoj sjednici Vlada je dala suglasnost Slavku Liniću da nas zaduži za još 200 milijuna eura. Kako je u petak najavio ministar Linić, riječ je o mostnom kreditu u koji se ide računajući na sredstva od privatizacije Croatia osiguranja. 

Vlada u sljedećoj godini očekuje da će prodajom dionica i udjela prihodovati tri milijarde kuna, a da bi to napravili, kažu, moraju se zadužiti.

'Janaf vamo, Janaf tamo'

Vlada puni blagajnu 'fiktivnom' kupnjom dionica Janafa (Jadranski naftovod). Riječ o transakciji prodaje dionica iz portfelja Hrvatske agencije za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata (Handa) Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP). Vlada je osnivač obje institucije s razlikom da je Handa proračunski korisnik, a Cerp izvanproračunska ustanova. Sama transakcija nije novost, ona je najavljena još u ožujku ove godine, kod usvajanja prvog ovogodišnjeg rebalansa državnog proračuna, a računalo se da će tadašnja Agencija za upravljanje državnom imovinom, čiji je Cerp pravni sljednik, od Hande uz kreditno zaduženje za koje će Vlada biti jamac, preuzeti paket od 26,28 posto dionica za koje bi platio nešto više od 600 milijuna kuna. Time će objašnjava Poslovni, još 600 milijuna kuna ući u budžet. 

Idi na 24sata

Komentari 174

  • Prva Proleterska 26.12.2013.

    Vjerovatno je svima jasno , da ne diže kredit za sebe , nego za javne službenike , kojima nikako ne može smanjiti plate. Sada znate na koju grbaću prosvetari traže ono ćega nema , pa treba posuditi , no ne samo oni ima jih još . Sva državna birokratija , crpi za svoje plate novac , koji će trebati zaraditi njihova djeca i vratiti, kad njih više i neće biti na nego pod zemljom.

  • ojdimidojdimi 25.12.2013.

    a kad on to misli vratiti'

  • morski cucak 25.12.2013.

    Super kaj se zadužuje na neviđeno,da se bar i moj ministar zaduži kod onih koji imaju u vlasništvu pola lijepe naše zapravo lijepe njihove pa bi možda i ja nakon nekoliko komisija prošla za invalidsku mirovinu.Ali resornom ministru to nije u interesu jer sam ja hrvatskih korjena pa u svojoj domovini nisam -MANJINA-kao npr.Romi

Komentiraj...
Vidi sve komentare