To je to što me zanima!

Nema nazad: May službeno objavljuje Brexit 29. ožujka

Nakon što Britanija povuče taj potez, EU i Britanci imaju dvije godine vremena izglasati uvjete pod kojima će Britanija izaći iz zajednice. Ako sve bude unutar rokova do Brexita će doći u ožujku 2019. godine
Vidi originalni članak

Velika Britanija će 29. ožujka službeno izvijestiti članice Europske unije o Brexitu. Theresa May, britanska premijerka će u srijedu idući tjedan na temelju članka 50 europskih ugovora napraviti zahtjev za izlaskom iz zajednice, rekao je u ponedjeljak njezin glasnogovornik. Velika Britanija o tome je već informirala Donalda Tuska, predsjednika Vijeća EU-a. Taj mjesecima očekivani potez, bit će povučen nakon sastanka EU čelnika u Rimu tijekom vikenda.

Nakon što Britanija povuče taj potez, EU i Britanci imaju dvije godine vremena dogovoriti uvjete pod kojima će Britanija izaći iz zajednice.  Produljenje tih pregovora moguće je samo ako se s tim složi svih 27 članica kao i vlada u Londonu. Britanija je ušla u zajednicu 1973. godine, a prva je koja iz nje izlazi. Ukoliko se sve bude odvijalo unutar ugovorno definiranih rokova, do Brexita će doći u ožujku 2019. godine.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • gender bender 20.03.2017.

    A britancima se nista nece promjeniti u zivotu. Osim sto ce skuplje poslovati. I dalje ce primati emigrante, svi zakoni im ostaju isti samo ce projekte placati iz svog dzepa a ne iz eu fondova. Zravstvo isto ili malo skuplje itd..Ovo je cisti primjer kako populisti uniste zemlju zbog osobne koristi. Ona 3 klauna koja su izborili izlak zemlje nisu zainteresirani za vodzenje, zasto?!.

  • marlena 20.03.2017.

    bravo!

  • samopravda17 20.03.2017.

    Gdje nađoše ovu grdobinu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare