To je to što me zanima!

'Nema objave Registra dok sve udruge neće biti za to'

Tom Kaćinari je rekao kako su se oko Registra usuglasile sve udruge. Slavica Hruškar smatra da Josipović treba preuzeti odgovornost za Registar
Vidi originalni članak

Priča oko objave dijela Registra branitelja mora se stišati, naravno u interesu brantelja. Vlada neće dozvoliti podjele društva, a sve u punoj zaštiti branitelja i njihovog dostojanstva, rekla je premijerka Kosor nakon sastanka s braniteljskim udrugama u Banskim dvorima. Čelnici udruga su složni - nema objave Registra, sve dok se oko toga ne usuglasi cijela braniteljska populacija. Tom Kačinari, čelnik Zajednice udruga Domovinskog rata, ne misli da je objava Registra išla s Pantovčaka, ali napominje da svi u izjavama trebaju biti obazriviji.
- Ne mislim da je predsjednik direktno odgovoran, ali imamo članak kaznenog zakona, da netko tko svojim radom, izjavama potiče nekoga da počini kazneno djelo je suučesnik u tom djelu - rekao je Kačinari. Slavica Hruškar, čelnica udruge Nezavisni dragovoljci hrvatski, traži zapovjednu odgovornost predsjednika Josipovića kao vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga. Smatra i da treba hitno provesti istragu u MORH-u.
- Netko mora odgovarati, jer sigurnosni sustav nije zaštićen, ako netko može ukrasti Registar branitelja - kaže Hruškar. Ostali čelnici udruga nisu bili raspoloženi za izjave, kao ni ministar branitelja Tomislav Ivić koji je nakon sastanka samo kratko dobacio "sve je bilo super".

Idi na 24sata

Komentari 23

  • user_38602 09.04.2010.

    najlakse je odmah napast na Josipovica.....nemaju mu sta reci covjek 100% u redu pa sad on kriv za ovo....ma mos mislit......a vlada sjajna bajna.....svi ministri kao bi u ratu.....ahhaaaaaa.....

  • susjed 09.04.2010.

    u registar imena i prezimena OBAVEZNO KUCAJTE VELIKIM SLOVIMA

  • dzivcic1 09.04.2010.

    To opiranje objavi Registra branitelja upravo dovodi u sumnju vjerodostojnost svih sudionika obrambenog rata. Po čemu bi to trebao biti tajni dokument? Kako bi to moglo nauditi braniteljima ili Državi? Možda je ta tajnovitost razlog što nemamo Heroje u ovom ratu? Sjeća li se itko Lederera koji je herojski dok nije ubijen, izvještavao iz Vukovara? Vjerujem da postoje i neke druge priče o hrabrosti na ratištu. Zar ćemo svojim skrivanjem opet obezvrijediti jednu pravednu borbu za pravedan cilj? Ili će naša djeca i unuci ponijeti opet nekakvu negativnu stigmu o ovom ratu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare