To je to što me zanima!

Nema više 'markiranja'? Plaće zastupnicima prema zaslugama

Ne očekujemo da ćemo nakon ovog zakona imati punu sabornicu, ali očekujemo da će se zastupnici više angažirati, rekao je u četvrtak Mostovac Miroslav Šimić
Vidi originalni članak

Iz Mosta su najavili kako će saborski zastupnici koji ne budu dolazili na posao imati plaću do 4000 kuna.

Mostov zastupnik Miroslav Šimić u razgovoru za HRT u emisiji 'U mreži prvog' nije htio otkrivati detalje zakonskog prijedloga, ali je najavio da će u četvrtak dva prijedloga raspraviti na sastanku sa svojim partnerima. Predlaže se da se počne s minimalnom plaćom 4000 kn koja bi rasla s angažmanom zastupnika u Saboru, a drugi nacrt predlaže da se osnovica smanjuje zbog neredovitih dolazaka. 

- Ne očekujemo da ćemo nakon ovog zakona imati punu sabornicu, ali očekujemo da će se zastupnici više angažirati na saborskim odborima, u svojim klubovima, u svim onim aktivnostima koje obavljaju "iza scene", a jednako su vrijedne. Ne želimo populizmom degradirati zastupnike, već suprotno, želimo ih staviti na mjesto koje zaslužuju - rekao je Šimić. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Prepelita 05.05.2016.

    Nije mi se dalo niti čitati članak, ja radim za cca 3.500,00 kn, a njima koji ionako ne rade ništa - 4.000,00 kn. Pa tko je tu lud?????? Koliko i možemo tolerirati vrhunsku pljačku građevina, budućih ruševina??????????????????

  • fredaster 05.05.2016.

    ko o cemu mostovci o lovi, hebo te pa koliki su to krediti?

  • jozabroz 05.05.2016.

    mislim da je ovo samo jos jedna od predstava mosta,,izgovor imaju za neuspjeh vec sad,,)))) no glavne stvari guraju pod tepih,,)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare