To je to što me zanima!

ZET će od 1. veljače ukinuti plaćanje vozne karte SMS-om

Iako ih je sto bilo planirano premjestiti na posao kontrolora, popunjeno je dosad samo 20-ak mjesta. Sa svim mobilnim operaterima ZET je raskinuo ugovore
Vidi originalni članak

Prvog dana veljače ZET će ukinuti plaćanje prijevoza SMS-om i broj 8585 od toga dana neće biti važeći. Najavljena je to odluka, a ZET je, kako doznajemo, sa svim mobilnim operaterima raskinuo ugovore. SMS karta ukida se jer su se sustavom kojim se ZET hvalio zapravo iskorištavali nedostaci.

Stvoreni su, primjerice, besplatni softveri, o čemu smo prije pisali, za simulaciju kupljene karte. Razvijeniji sustav naplate prijevoza nije urodio plodom, ali istodobno javni prijevoznik povećava broj kontrolora. Oni su dobili u zadatak da na frekventnim mjestima stoje na ulazu u vozilo i putnicima pregledavaju karte. No, čini se da to mnogi zetovci ne žele raditi. Internim je natječajem planirano u kontrolore preusmjeriti stotinjak radnika, a zasad su mjesta popunjena sa samo njih 20-ak.

U svakom slučaju, mogli bi imati i manje posla jer, kako neslužbeno doznajemo, odnedavno se drastično povećala prodaja pojedinačnih karata za vožnju – čak sto posto na nekim linijama. Iz ZET-a nisu željeli dati komentar.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • lopy m 20.01.2012.

    pa jeftinije će biti kupit bajs nego mjesećni pokaz,niti oni imaju voznog reda niti griju kada treba a bogami ni hlade,najbolje da se ZET-om voze samo zetovci pa da vidimo koliko bi onda koštala karta,ma njima nemožeš dati koliko oni mogu uzeti,neka se direktori malo njihovi provozaju jer ni neznaju u kakvom su stanju neki busevi,plinovi im ulaze u bus ali valjda oni tak griju.ćemu trošiti rijeći kada se sve zna a oni neka trekenjaju i kradu dalje pa nebu nikoga vozili...

  • user_130770 19.01.2012.

    To ajmo u kameno doba. Imate plaćanje Sms-om koje je moderno i napredno i odričete se toga. Bravo majmuni. Nije ni čudo kaj poslujete u minusu non stop kad ste malo truli tam nutra u glavi.

  • MAX 2010 19.01.2012.

    PATENT holdinga- ukinuti dobro, uvesti loše, E bandić, bandić i uštede s onime što je on pokupio po metropolama eu. Ideje političara u HR uvijek donose isključivo loše za stanovnike,-mutne "biznise " za "svoje". Smeće pakirano u sjajni papir sa mašnom !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare