To je to što me zanima!

Nemamo nikakav 'non paper' o zabrani prodaje izraelskih F-16

Ministarstvo obrane i Ured predsjednice demantirali informaciju da je američka strana još prošle godine poslalo non paper dokument u kojem je navela svoje zahtjeve u pogledu realizacije kupnje izraelskih aviona
Vidi originalni članak

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske danas se oglasilo na navode da je američka strana hrvatskom državnom vrhu uputila tzv. non-paper dokument u kojem je vrlo jasno istaknula koje su sve prepreke postoje za kupnju izraelskih aviona.

Iz Ministarstva obrane kažu da ne postoji nikakav non paper dokument u kojem se upozorava Republiku Hrvatsku da se ne odobrava prodaja izraelskih aviona Republici Hrvatskoj. Ministarstvo obrane arhivira zaprimljene akte, tako i akte i korespondenciju sa zemljama ponuđačima u postupku nabave višenamjenskog borbenog aviona, stoji u njihovom priopćenju.

Slično priopćenje izašlo je i iz Ureda predsjednice RH

- Predsjednica Republike Hrvatske nikada nije zaprimila nikakav dokument, kako ga u vašem upitu nazivate non-paper, iz kojeg proizlazi da postoje problemi u proceduri nabavke borbenih zrakoplova. Za sve tehničke pojedinosti postupka nabave zrakoplova molimo vas da se obratite nositelju postupka, Ministarstvu obrane RH - objavili su.

TAJNI AMERIČKI NON-PAPER Dokument o nabavi F-16 stigao na Pantovčak u siječnju 2018.?

Informaciju da je hrvatska strana, odnosno Ured predsjednice, upoznata s problemima objavio je u petak Velimir Bujanec u svojoj emisiji Bujica. O tome da je američki dokument stigao na Pantovčak početkom prošle godine pisao je i Jutarnji list, koji je tu informaciju dobio od izvora bliskoj predsjednici.

'NE PREDAJEM SE DO KRAJA' Časnik koji je odlučivao o F-16: 'Vjerujem u Boga, ne u papire'

Podsjetimo, Bujanec je tvrdio da je dokument morao doći i u Ured premijera te u Ministarstvo obrane jer su oni odlučivali o kupnji. Prema njegovom tumačenju, tzv. non paper dokument je svojevrstan tehnički vodič  iz kojeg se jasno vidjelo što američka strana traži u pogledu realizacije kupnje aviona i više-manje su te stavove iz non-papera zadržali do kraja.


 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • KAJBUM_1 08.01.2019.

    Da nsjbolje trazimo Trupa da nam on sve pismemo objasni i potpise da mu mozemo vjerovati . Manimo se Hrvatske garniture koji nas vuku za nos.

  • ljubica ljubičica_1 08.01.2019.

    A juče na TV na RTL doslovce se vidjelo što je napisala američka administracija po kojim uvjetima se mogu kupit avijoni.Zar je moguće da kod nas rade kopjuterski nepismeni ljudi da nisu znali to pročitat a još rade u ministrstvu i precedničkom uredu.A kolko znam precednica dobro zna jezike i baratanje kopjutorom.Ali meni je drago jer te stare kante nisu za nas.Bolje i tri nova nego dvanest stara.

  • 07.01.2019.

    Možda nije bio prinesen njezinoj pažnji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare