To je to što me zanima!

Nemamo službu koja čisti prostor nakon ubojstva

Nakon ubojstva ili samoubojstva obitelj ili vlasnici kafića moraju sami organizirati čišćenje. Javne službe to rade samo u posebnim slučajevima
Vidi originalni članak

Javne službe u Hrvatskoj dolaze dezinficirati stan ili prostor samo u posebnim slučajevima, poput onog u rovinjskom kafiću gdje je HIV pozitivni muškarac lani špricao svoju krv. U drugim slučajevima, nakon ubojstva ili samoubojstva, obitelj ili vlasnici kafića moraju sami organizirati čišćenje.
- Ne znam tko je čistio krv u Rovinju prije naše dezinfekcije - kazao je Nediljko Landeka iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije. U Istri takve poslove radi nekoliko servisa za čišćenje. Čisti se ručno.
- Radimo s rukavicama. Zaštita djelatnika mi je na prvome mjestu. Prvi put nakon čišćenja nisam spavala tri dana - kazala je vlasnica servisa. Djelatnike pulskoga servisa zvali su nakon ubojstva Poljakinje u Medulinu. Kauč natopljen krvlju nosili su na otpad.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kmladen4 27.03.2009.

    čistio je servis za čišćenje koki iz rovinja

  • kmladen4 27.03.2009.

    OČISTIO JE SERVIS ZA ČIŠĆENJE ''KOKI' IZ ROVINJA

  • dozvati1 19.03.2009.

    ne kužim, koja bi to trebala biti javna služba -komunalci ? - postoje privatne firme za čišćenje koje će na poziv doći -za dezinficiranje postoji zavod za javno zdravstvo,po pozivu dolaze -što je pjesnik ovim tekstom želio reći ? u nedostatku znanja zovi 112

Komentiraj...
Vidi sve komentare