To je to što me zanima!

'Nemamo za božićnice, ali molimo za razumijevanje'

Svjesna sam da sa sindikatima imamo potpisane kolektivne ugovore i obveze, ali ipak vjerujem da ćemo dogovoriti neki kompromis, kazala je Kosor
Vidi originalni članak

O božićnici za djelatnike javnih službi razgovarat ćemo sa sindikatima, a moj će prijedlog biti kompromisni. Tražit ću ujednačavanje božićnice u javnim poduzećima. Situacija je stabilna. Sve se obveze redovito isplaćuju, a do kraja godine očekujem i rješavanje pitanja duga Ine, rekla je premijerka Jadranka Kosor. Dodala je kako iako Vlada sa sindikatima ima potpisane kolektivne ugovore i obveze, vjeruje da će dogovoriti kompromis.
- U ovom trenutku ne možemo isplatiti puni iznos božićnica, molim za razumijevanje - kazala je premijerka.

SINDIKALCI: ŠUKER JE LAŽIMA ZASLUŽIO DA GA SE SMIJENI

Čelnici sindikata javnih službi zatražili su u ponedjeljak ostavku potpredsjednika Vlade i ministra financija Ivana Šukera. Ministar zaposlenima u javnim službama želi isplatiti božićnicu od 500 kn umjesto 1250 kn. Sindikalci smatraju kako je Šuker svojom 'bahatošću, lažima i manipulacijama' razorio bilo kakvo povjerenje i mogućnost dogovora. Kažu kako Šuker ne bi smio obavljati tu dužnost jer 'ide đonom u lice socijalnim partnerima'. Traže i sastanak s premijerkom Kosor koja je u ime Vlade potpisala Temeljni kolektivni ugovor, za koji je Šuker rekao da 'nikada neće dobiti' ono što im je njime zajamčeno, uključujući i božićnicu. Ako nas premijerka ne primi, uputit ćemo joj otvoreno pismo sa zahtjevom da smijeni Šukera, rekao je dopredsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić. Dodao je kako ona to vjerojatno neće prihvatiti zbog odnosa snaga u HDZ-u, te da je valjda i sama svjesna da neke planove ne može realizirati s ljudima kojima je okružena.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • bvracic 18.12.2009.

    Kako nema ? ? Vladu na koljena !

  • joe1981 17.12.2009.

    Izgleda kao morž:-)

  • joe1981 17.12.2009.

    Izgleda kao morž:-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare