To je to što me zanima!

Nemilosrdni krvnik ISIL-a: On je nasljednik Al-Baghdadija...

Iako je ove godine zauzeta i posljednja enklavu Islamske države na Eufratu, vjeruje se da se neki borci ISIL-a skrivaju u pustinjama Tunisa, Saudijske Arabije i Iraka
Vidi originalni članak

Abdullah Qardash, poznati pod imenom Profesor, navodno je novi vođa ISIL-a. Qardash je navodno imenovan nasljednikom Al-Baghdadija još u kolovozu nakon što je Al-Baghdadi ranjen, ali je i bolovao od dijabetesa i visokog krvnog tlaka. Qardash je bio časnik u vojsci Sadama Huseina.

Al-Baghdadija je upoznao nakon što su obojica bili u zatvoru u Basri nakon što su ih Amerikanci zarobili zbog veze s Al-Kaidom 2003. godine. Navodno se Al-Baghdadi radikalizirao u iračkom zatvoru i tamo je došao na ideju da stvori kalifat. Qardash za koje se ne zna koliko točno godina ima, je navodno otada suradnik Al-Bagdadija. Qardash je piše The Sun bio nemilosrdan zakonodavac ISIL-a prije nego je postao nasljednik Al-Bagdadija.

Priče o smrti Abu Bakr al-Baghdadija u medijima se pojavljuju već nekoliko godina. Još je 2015. godine objavljeno da je možda mrtav. Ista se informacija pojavila i naredne godine, a 2017. Rusi su tvrdili da su ubili vođu ISIL-a. Prema zadnjim informacijama objavljenima u nedjelju američki predsjednik Donald Trump potvrdio je na dugoočekivanoj konferenciji za medije kako je vođa ISIL-a zaista mrtav. Dodao je i kako je al-Bagdadi bombom raznio sebe i troje vlastite djece.

Islamska država ili kalifat, koju je Al-Bagdadi 2014. proglasio u srpnju 2014. na preko četvrtine Iraka i Sirije, postala je poznata po zvjerstvima protiv vjerskih manjina i napadima na pet kontinenata protiv "nevjernika"  u ime radikalnog islama koji je zaprepastio i umjerene muslimane.

TRUMP: PLAKAO JE DO KRAJA 'Umro je kao kukavica': Vođa ISIL-a raznio sebe i troje djece

Genocid nad Jezidima, sljedbenicima jedne od najstarijih bliskoistočnih religija, ilustrira svu brutalnost njegove vladavine. Tisuće muškaraca je pobijeno na planini Sinjar na sjeverozapadu Iraka, njihovom vjekovnom prebivalištu, a žene su također masovno likvidirane ili zarobljene za seksualne robinje. I neke druge vjerske skupine bile su podvrgnute seksualnom ropstvu, pokoljima i bičevanjima.

TEŠKO MU UŠLI U TRAG 'Kalif' koji je ostavio trag smrti i užasa bio je izoliran od svih...

Iako je ove godine zauzeta i posljednja enklavu Islamske države na Eufratu, vjeruje se da se neki borci ISIL-a skrivaju u pustinjama Tunisa, Saudijske Arabije i Iraka te da su dovoljno jaki da organiziraju nove napade. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 24 SATA NON-STOP 28.10.2019.

    samo ih rokaj! vjerski rat je odavno na sceni..

  • fenix1972 28.10.2019.

    I ovaj će brzo kod 10000000 djevica

  • domagoj264 28.10.2019.

    Krepalo govedo

Komentiraj...
Vidi sve komentare