To je to što me zanima!

Sukobi na Kosovu: Srbi pucali na KFOR, ranjena dva vojnika

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Jedan vojnik je ranjen u rame, a drugi u nogu. U sukobima je ozlijeđeno i dvoje Srba gumenim metcima. Harvey je zaprijetio kako će se KFOR braniti pravom municijom
Vidi originalni članak

Njemački i austrijski pripadnici KFOR-a uklonili su u ponedjeljak ujutro barikadu na putu Kosovska Mitrovca - Zubin potok, kod mjesta Jagnjenice. Vojnici su oko 9.15 sati oklopnim vozilom izgurali kamione i autobus, koje su pobunjeni Srbi postavili na cestu. Nakon toga su razvukli bodljikavu žicu. Srbi, okupljeni u većem broju, uskoro su postavili novu barikadu nedaleko od mjesta gdje je bila stara, prenosi srbijanska televizija RTS.

Prilikom uklanjanja barikade izbili su nemiri, nakon čega je KFOR bacio suzavac i vodenim topom rastjerivao građane. Prema navodima KFOR-a, netko iz mase pucao je po njihovim vojnicima. Ranjena su dvojica vojnika. 

- Jedan vojnik je ranjen u rame, a drugi u nogu - potvrdio je za AP glasnogovornik NATO-a, bojnik Dan Harvey.

S druge strane, Srbi negiraju da su koristili vatreno oružje. U sukobima je ozlijeđeno između 30 i 50 Srba, nakon što su vojnici zapucali gumenim metcima. RTS navodi kako je jedan čovjek na intenzivnoj njezi, dvojica na kirurgiji, dvojica na ortopediji, a šestorica su zatražila pomoć liječnika zbog udisanja suzavca. Nitko nije životno ugrožen.

Jedan revoltirani građanin zaletio se svojom Ladom u bodljikavu žicu koju su ranije jutros postavili pripadnici KFOR-a. Ponovno je uslijedio suzavac i vodeni topovi. Bojnik Harvey poručio je kako su instruirali vojnike da, ako ponovno budu napadnuti, koriste pravu municiju.

Predstavnik KFOR-a zatražio je od predsjednika općine Zubin Potok, Slaviše Ristića da pozove Srbe da se raziđu. No, oko podneva pobunjeni građani iz Zvečana i Ibarskog Kolašina su sve više počeli stizati na barikadu u Jagnjenici. KFOR je dopremio pojačanje od 30 vozila, a područje neprestano nadlijeću helikopteri. Stanje je napeto.

Idi na 24sata

Komentari 143

  • braja 29.11.2011.

    Podrska napacenom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

  • silviok 28.11.2011.

    siptari nisu nikakva vojska ,dva puta su potpuno razbijeni od policije a sa vojskom kad su se sreli nastaje ''kasha'' inace operacija strela ali su je nato generali nazvali ''kasha'' jer ih je vojska bukvalno mlela na pastriku,tu je i racak ,gde su preko noci poginule uck borce preobukli u civile da bi predstavili kao zlocin nad civilima ,tu je i granicni prelaz kosare gde uck nije uspeo da ih zauzme uprkos pomoci nato avijacije i granatiranje od strane vojske albanije ,,,,,,,,, toliko ,hvala na paznji.

  • vidum 28.11.2011.

    Doista mi nije jasna ta mržnja srba i albanaca na Kosovu. Zašto se ne ugledaju na svoje zemljake u Hrvatskoj ,Jadranku Kosor i Božidara Kalmetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare