To je to što me zanima!

'Bivšu Vladu su smijenili zbog očitog lopovluka i Sanadera'

Potpredsjednik Sabora Stazić rekao je tijekom gostovanja u emisiji '60minuta s Tihomirom Ladišićem' kako javni sektor treba srediti na način da se reorganizira
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Sabora Nenad Stazić rekao je tijekom gostovanja u emisiji '60minuta s Tihomirom Ladišićem' kako javni sektor treba srediti na način da se reorganizira. Dodao je da u nekim dijelovima možda ima viška, ali da i u nekima moguće ima manjka. Rekao je i da je HDZ-ova vlada smijenjena zbog očitog lopovluka, Sanadera i drugih afera. 

- Ne možete ljude lagati, ako kažete istinu i što radite da to ispravite  ja sam uvjeren da to građani mogu razumjeti osim onih malicioznih koji imaju neke druge razloge da vas napadaju - rekao je Stazić i dodao da je stanje takvo kakvo jest i da se ne može izmijeniti čarobnim štapićem, kao i da ova vlada nije obećavala čuda. 

Iako je premijer Milanović u više navrata rekao da se neće izvlačiti na tuđe pogreške, Stazić tvrdi da je jasno da je sve što se danas događa naslijeđe HDZ-a. Iako mu je puno lakše biti u oporbi, nije mu teško slušati napade drugih stranaka dok su na vlasti.

- HDZ se ponaša kao netko tko vam prolije mlijeko po sobi pa veli kakav ti je to pod- rekao je Stazić i dodao da se ne boje njihovih napada jer nemaju prave argumente. 

- Kad budu imali prave argumente, i to ako mi za 3,4 godine ne napravimo ništa, onda će to biti druga priča - tvrdi Stazić. 

Osvrnuo se i na mogućnost da je Tomislav Karamarko imao uvid u klasificirani tajni dokument.

- Mi imamo zemlju u kojoj je jedna stranka pod optužbom da je radila kriminal, imamo predsjednika te stranke u cijeloj toj aferi. Tomislav Karamarko kaže ja znam za to izvješće. To izvješće za nadzor dobivaju jedino predsjednik i premijer i nitko drugi. Karamarko veli ja sam to izvješće vidio. Kako kad ga ne smije vidjeti - pita se Stazić.

Objasnio je da službe za sigurnost kontrolira nekoliko instanci, a to su Sabor, Sud i Vijeće za civilni nadzor, a misli da te službe u pravilu ne krše ljudska prava. 

- Ekscesi se uvijek rade na nečiji račun, ali zanimljivo je da trag uvijek ide do istih osoba. To je ono što treba istražiti - odlučan je Stazić.

Ne vidi sukob interesa u činjenici da je ministar Ranko Ostojić živio u stanu u vlasništvu EPH jer je stan iznajmio i plaćao Sabor, a kasnije Ministarstvo unutarnjih poslova. Ni njemu nikad ne bi palo na pamet pitati od koga se iznajmljuje stan koji bi za njega iznajmio Sabor. Smatra da je ministar Jakovina trebao o situaciji sa svojom tvrtkom obavijestiti Povjerenstvo za sukob interesa, ali ne misli da se našao u sukobu interesa. 

- Nije donio ni jednu odluku kojom bi pomogao svojoj tvrtki, ali propust je napravljen bez daljnjega - rekao je Stazić i dodao da bi bilo skandalozno i nedopustivo da Hrvatske vode otpišu dug.

Misli da je ministrica Mirela Holy napravila nešto nesmotreno i naivno kada je poslala e-mail zbog kojeg je podnijela ostavku, a ne smatra da je premijer nakon nje ipak spustio letvicu prenisko.

Što se tiče ministrice kulture koja je smijenila svog zamjenika pod isprikom da je izletio s netočnom informacijom, Stazić misli da je politička odgovornost na ministrici jer ona odlučuje hoće li ili ne prihvatiti savjete svojih savjetnika. 

Rekao je i da o kandidatima za gradonačelnike odlučuju lokalne organizacije, a ne predsjednik stranke, ali da u svakom slučaju trebaju voditi računa o interesima SDP-a.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • vekavac 14.12.2012.

    Pa kap da ste vi bolji od HDZ-a.Takvih lažova nema na daleko a rekao bi i tupana ili debelokožaca kad misli da im vjerujemo.Došavši na vlast pokazao si se u pravom svjetlu i otkrio da si sposoban samo lagati i izvikivati parole a to se ne jede.Mila majko ko nas vodi i tko nam gaće kroji.

  • vox populi 14.12.2012.

    E Stazići,Staziću, svi su drugi krivi samo kad je nešto kod vas nije onda nitko,svi lažu samo vi ne jer stanje je tako kako jest,niste ništa obećali pa vjerojatno ste izbore dobili na lijepe oči,godina dana je prošla a vi ništa jer niste ništa niti obećali,vjerujem da će i idućih godina biti puno više ništa jer vi dajete sve od sebe tj ništa,ali imate jednu dobru stvar metarsku jezičinu,pogotovo ti g.Staziću kad progovoriš u saboru s takvim strasnim govorom mržnje da mi dođe žao što živim u ovoj državi.

  • zdepar 14.12.2012.

    a da pitaš čačića koliko je on kasirao 2000.-2004. ,

Komentiraj...
Vidi sve komentare