Obavijesti

News

Komentari 59

'Bivšu Vladu su smijenili zbog očitog lopovluka i Sanadera'

'Bivšu Vladu su smijenili zbog očitog lopovluka i Sanadera'
2

Potpredsjednik Sabora Stazić rekao je tijekom gostovanja u emisiji '60minuta s Tihomirom Ladišićem' kako javni sektor treba srediti na način da se reorganizira

VIDEO

Potpredsjednik Sabora Nenad Stazić rekao je tijekom gostovanja u emisiji '60minuta s Tihomirom Ladišićem' kako javni sektor treba srediti na način da se reorganizira. Dodao je da u nekim dijelovima možda ima viška, ali da i u nekima moguće ima manjka. Rekao je i da je HDZ-ova vlada smijenjena zbog očitog lopovluka, Sanadera i drugih afera. 

- Ne možete ljude lagati, ako kažete istinu i što radite da to ispravite  ja sam uvjeren da to građani mogu razumjeti osim onih malicioznih koji imaju neke druge razloge da vas napadaju - rekao je Stazić i dodao da je stanje takvo kakvo jest i da se ne može izmijeniti čarobnim štapićem, kao i da ova vlada nije obećavala čuda. 

Iako je premijer Milanović u više navrata rekao da se neće izvlačiti na tuđe pogreške, Stazić tvrdi da je jasno da je sve što se danas događa naslijeđe HDZ-a. Iako mu je puno lakše biti u oporbi, nije mu teško slušati napade drugih stranaka dok su na vlasti.

- HDZ se ponaša kao netko tko vam prolije mlijeko po sobi pa veli kakav ti je to pod- rekao je Stazić i dodao da se ne boje njihovih napada jer nemaju prave argumente. 

- Kad budu imali prave argumente, i to ako mi za 3,4 godine ne napravimo ništa, onda će to biti druga priča - tvrdi Stazić. 

Osvrnuo se i na mogućnost da je Tomislav Karamarko imao uvid u klasificirani tajni dokument.

- Mi imamo zemlju u kojoj je jedna stranka pod optužbom da je radila kriminal, imamo predsjednika te stranke u cijeloj toj aferi. Tomislav Karamarko kaže ja znam za to izvješće. To izvješće za nadzor dobivaju jedino predsjednik i premijer i nitko drugi. Karamarko veli ja sam to izvješće vidio. Kako kad ga ne smije vidjeti - pita se Stazić.

Objasnio je da službe za sigurnost kontrolira nekoliko instanci, a to su Sabor, Sud i Vijeće za civilni nadzor, a misli da te službe u pravilu ne krše ljudska prava. 

- Ekscesi se uvijek rade na nečiji račun, ali zanimljivo je da trag uvijek ide do istih osoba. To je ono što treba istražiti - odlučan je Stazić.

Ne vidi sukob interesa u činjenici da je ministar Ranko Ostojić živio u stanu u vlasništvu EPH jer je stan iznajmio i plaćao Sabor, a kasnije Ministarstvo unutarnjih poslova. Ni njemu nikad ne bi palo na pamet pitati od koga se iznajmljuje stan koji bi za njega iznajmio Sabor. Smatra da je ministar Jakovina trebao o situaciji sa svojom tvrtkom obavijestiti Povjerenstvo za sukob interesa, ali ne misli da se našao u sukobu interesa. 

- Nije donio ni jednu odluku kojom bi pomogao svojoj tvrtki, ali propust je napravljen bez daljnjega - rekao je Stazić i dodao da bi bilo skandalozno i nedopustivo da Hrvatske vode otpišu dug.

Misli da je ministrica Mirela Holy napravila nešto nesmotreno i naivno kada je poslala e-mail zbog kojeg je podnijela ostavku, a ne smatra da je premijer nakon nje ipak spustio letvicu prenisko.

Što se tiče ministrice kulture koja je smijenila svog zamjenika pod isprikom da je izletio s netočnom informacijom, Stazić misli da je politička odgovornost na ministrici jer ona odlučuje hoće li ili ne prihvatiti savjete svojih savjetnika. 

Rekao je i da o kandidatima za gradonačelnike odlučuju lokalne organizacije, a ne predsjednik stranke, ali da u svakom slučaju trebaju voditi računa o interesima SDP-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...