To je to što me zanima!

Neovisnost Donjecka: Građani 11. svibnja idu na referendum

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sergej Lavrov je poručio Johnu Kerryju da Ukrajina mora prekinuti vojnu operaciju na jugoistoku zemlje. To je jedan od načina da se ublaži kriza
Vidi originalni članak

Referendum o neovisnosti istočnoukrajinske regije Donjeck održat će se 11. svibnja, rekao je u subotu čelnik samoproglašene "Narodne Republike Donjeck", Denis Pušilin. Referendumsko pitanje glasit će: Prihvaćate li proglašenje neovisnosti Narodne Republike Donjeck?.

- Referendum je neizbježan i imamo novac potreban za njegovu organizaciju - istaknuo je Pušilin, ne precizirajući odakle im.

Nakon referenduma održat će se predsjednički izbori.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Ukrajina mora  prekinuti vojnu operaciju na jugoistoku zemlje '

Ukrajina mora prekinuti vojnu operaciju na jugoistoku zemlje i to je jedan od načina da se ublaži kriza, rekao je u subotu ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov američkome kolegi Johnu Kerryju u telefonskom razgovoru, objavilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Lavrov je pozvao  Sjedinjene države da se posluži svojim utjecajem  kako bi osigurao puštanje vođa "prosvjednoga pokreta", kako Rusija naziva proruske separatiste na jugoistoku Ukrajine, prenosi Reuters.

Dvojica čelnika razgovarali su o načinima rješavanja problema zatočenih vojnih promatrača Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS). Rusija tvrdi da "javne strukture" koje nadziru dijelove jugoistočne Ukrajine nisu bile točno informirane o planu OESS-ovih promatrača da idu onamo.

Idi na 24sata

Komentari 97

  • wasdwasd 28.04.2014.

    ma ako dođe do rata a mislim da je velesilama to počeo bit primarni interes,jer svaki slom ekonomije zahtjeva buđenje a najbolje buđenje je ratno stanje,naročito ak se pogleda da je svijetska ekonomija pre ovisna o kineskoj,mislim prebacili su tvronice u kinu i time slabe matičnu ekonomiju a jačaju tuđu,,,svima su kina po proizvodnji consumer goods-a i rusija po prirodnim resursima trn u oku,a dugoročno,sami disbalans resursa,odnosi se na zapadnu istočnu hemisferu,ako malo istražite 80% resursa ide u tzv razvijene zemlje (zapad) što više neće bit održivo jer je istok u zadnjih 20 godina napravio ogroman skok u ekonomiji i zahtjeva sve više nafte struje itd itd..a zapad dužan istoku,,,znači morat će doć do nove raspodjele resursa a to znamo da se nitko neće odreći svog dijela dobrovoljno,znači nekakav rat je neophodan

  • Prva Proleterska 27.04.2014.

    A ja porućujem ovom neomiloševiću , da razoruža svoje jurišnike , na što se je obavezao u Švicarskoj! Možeš glumiti i glumatati samo ne ZAPADNOJ YUGOSLAVIJI ! Providan ko prazna kristalna čaša !

  • Palmira 27.04.2014.

    A nikome nije palo napamet da Rusima treba još 50 milja siromaka kao kravi veslo, ali da jednostavno nemaju izbora nego nesmiju dozvoliti da im ameri instaliraju konstantan izvor problema i destabilizirajući faktor u njihovom dvorištu? Što i jest u stvari cilj "zapada" a ne nekakva dobrobit Ukrajine. Prošlo je vrijeme "oku ugodnih poteza" - sad vuku ono što moraju. I još uvjek su u defanzivi u stvari. Tko igra šah, shvatit će. Na kraju će nagrajsat zna se tko - sitne ribe. Dok će se velike slikat pred kamerama uzaludno i dugo "pregovarajući" o nečemu u nekakvom novom Daytonu, Ženevi..ili tko zna gdje..I šta će biti krajnji rezultat? Baš ništa pametnoga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare