To je to što me zanima!

'Hrvati bi samo ležali i da lova kapa. Ako žele raditi poslove koje mi radimo, neka ih rade'

Nekad sam se osjećao sigurno, ali više ne. Puno stvari se događa dostavljačima. Pogotovo u Dubravi po noći, kaže Nepalac koji radi u Zagrebu...
Vidi originalni članak

Istraživanje na 500 ispitanika pokazalo je da gotovo svako četvrti Hrvat misli da će nam stranci oduzeti poslove. Podjednaki broj strahuje da će povećati razinu kriminala, a svako treći se boji da će ugroziti naše vrijednosti i socijalni sustav, piše Danas.hr.

- Ono što je drugačije i nepoznato, uvijek postoji veliki prostor za razne manipulacije koje određeni političari, pogotovo danas u predizborno vrijeme mogu iskorištavati za svoje određene populističke poruke da skupe određene političke poene za ulazak u Sabor - kaže suautor ovog istraživanja Ivan Balabanić s Fakulteta hrvatskih studija.

UHITILA IH POLICIJA Četvorica mladića pljačkala po Sesvetama, dostavljaču hrane iz Nepala oteli su torbu i 140 eura

A dva Nepalca s kojima su novinari RTL-a razgovarali kažu i da njima "prije bilo bolje". Sviđa im se Zagreb, tu im je lijepo, ali prijetnji je sve više, čak i pištoljima.

- Nekad sam se osjećao sigurno, ali više ne. Puno stvari se događa dostavljačima. Pogotovo u Dubravi po noći - kaže Sam iz Nepala.

ŠTO VI KAŽETE? Treba li znanje hrvatskog biti preduvjet za dobivanje posla?

Njegov kolega Bikash ima i poruku za sve koji smatraju da su stranci u Hrvatsku došli otimati poslove.

- Ako žele raditi poslove koje mi radimo, neka ih rade. Nitko ih ne sprečava. Mislim da mnogi Hrvati žele samo uživati, ležati i da im novac kapa, a to nije moguće. Morate raditi - kazao je.

NIŽU SE REAKCIJE Nepalac odgovorio HDZ-ovki nakon izjava o 'škurim' i 'crnim' radnicima: 'Mi tu radimo...'

Idi na 24sata

Komentari 146

  • umjereni pacifist 09.04.2024.

    u nekoj sam adaptaciji i tražim fizikaca na tačkama za prebacivanje šute. NAŠ bjeli me traži topli obrok,sto eura i rad od osam do četiri. rekel sam mu da može ako i ženu povede.

  • OBJEKTIVNIopettu 13.03.2024.

    Dobra konstatacija koja je ujedno i laz. Neka pita poslodavca kojem bi to Hrvatu platio stan i hranu i dao odgovarajucu placu. Neka iznajmi stan za 500 eura i jedu od place, ima ovdje obitelj, automobil, mozda i kredit pa bih ga pitao.

  • mudrac22 13.03.2024.

    A tko si ti da ocjenjujes rad Hrvata . Okreni se oko sebe i pogledaj . Zapitaj se jeste li to vi Nepalci izgradili ili vrijedne ruke Hrvata . Nasi radnici nisu dobivali placen smjestaj i dva obroka na dan , nego su crnacili za 400- 500 Eura mjesecno .

Komentiraj...
Vidi sve komentare