To je to što me zanima!

Nepokretna pacijentica dobila je odštetu nakon 15 godina

Žena je 2002., u dobi od 38 godina, ostala paralizirana nakon operacije postoperativne kile. Slovenski sud je utvrdio da je bolnica odgovorna za posljedice
Vidi originalni članak

Pacijentici koja je nakon rutinske operacije hernije ostala nepokretna sud u Ljubljani dodijelio je odštetu od 740.000 eura, nakon 15 godina i 11 različitih sudskih odluka, objavili su u subotu slovenski mediji.

To je do sada najviša odšteta presuđena ljubljanskom Sveučilišnom kliničkom centru, najvećoj medicinskoj ustanovi u zemlji.

Protiv centra je od 2005. do 2014. podneseno 89 tužbenih zahtjeva takve vrste, navodi ljubljansko Delo.

Dio visoke odštete koju će dijelom pokriti osiguranje već su isplatili oštećenoj Bernardki. O.

Ona je 2002., u dobi od 38 godina, ostala paralizirana nakon operacije postoperativne kile.

Pred sudom nije uspjela dokazati da je invalidnost posljedica liječničke pogreške do koje je došlo prilikom spinalne anestezije kako je tvrdila u tužbi, niti nestručnim postupkom prilikom zahvata.

No, sud je utvrdio da je bolnica odgovorna za posljedice jer je liječnici uoči operacije nisu upozorili da spinalna anestezija može izazvati oduzetost, navodi Delo.

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • kameleon005 27.01.2018.

    Zato naši zakoni za političare odmah dobiju dijagnoze dušenih boli i odštete, a Maškarin ZASTARA ..koliko godina je trebao dokazivati što su mislili da će mu noga narasti ??? Jadne li države jadna li pravosuđa 😈😈😈

  • mily 27.01.2018.

    i evo još jedne razlike između Slovenije i Hrvatske. Čovjeku u Rijeci , umijesto operacije slijepog crijeva, odsijeku nogu, vuku se po sudu i onda rezultat; ZASTARA! Nema čovjek nogu, ma nema ni odštetu, živjelo hrvatsko sudstvo!!!!

  • koko82 27.01.2018.

    ušećeš se u bolnicu a iz nje izađes u kolicima i onda moras nesto dokazivat......

Komentiraj...
Vidi sve komentare