To je to što me zanima!

Nepoznat počinitelj razbio je dvojezičnu ploču u Vukovaru

Meta nezadovoljstva kako se hrvatska vlast odnosi prema pitanju ćirilice u Vukovaru, bila je ploča na zgradi Zavoda za zapošljavanje u Nazorovoj ulici
Vidi originalni članak

U noći sa subote na nedjelju opet je razbijena ploča s dvojezičnim natpisom u Vukovaru. Meta nezadovoljstva kako se hrvatska vlast odnosi prema pitanju ćirilice u Vukovaru, bila je ploča na zgradi Zavoda za zapošljavanje u Nazorovoj ulici. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • SinišaRadalj 13.05.2014.

    Napisala je : Modesti22: ::Zakon o pravima manjina pruza mogucnost, izmedju ostalog, da se u mjestima u kojima zivi trecina nekog naroda, odnosno ako je u Vukovaru vise od 30 % Srba imaju pravo na dvojezicne natpise. Obzirom u Vukovaru ima oko 20 % Srba nemaju to pravo! Popis stanovnistva je namjesten, laziran. Ako u Istri ima 30 %Talijana onda ok po pitanju ploca na talijanskom jeziku. Srbi u Vukovaru nemaju to pravo. Jos bih nekako i prozvakala da to pravo traze u bilo kojem drugom gradu ili selu, ali bas nikako u gradu muceniku, gradu patniku, simbolu obrane RH, Gradu Heroju, tamo je to jednostavno ne prihvatljivo i to nasilno forsiranje i postavljanje ploca u Vukovaru je nista drugo nego provokacija, obicna provokacija, a na provokaciju se odgovara provokacijom.

  • SinišaRadalj 13.05.2014.

    SAMO SLUŽBENI JEZIK I SLUŽBENO PISMO U RH na SLUŽBENIM,DRŽAVNIM,JAVNIM zgradama,ustanovama i institucijama. Znanje Hrvatskog jezika u govoru i pismu je obvezatno svim državljanima JEDNAKO. Jednako za sve državljane. Imamo li to nepismene? Jednakije? Priviligirane? Provesti lustraciju, ukinuti aboliciju, pa zatim vidjeti kolika je ta manjina.

  • DALMATINACSAN 12.05.2014.

    Pozdrav Vukovaru

Komentiraj...
Vidi sve komentare