To je to što me zanima!

Neprimjereni Varga: "Volimo da su sestre u pripijenom..."

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Povodom Svjetskog dana bolesnika, Udruga hrvatskih pacijenata dala je zahvalnice najliječnici i najsestri. No, Varga je komentarom iznenadio okupljene
Vidi originalni članak

U povodu Svjetskog dana bolesnika, 11. veljače, Udruga hrvatskih pacijenata dodjelila je zahvalnice najliječnici i najsestri za njihov predani rad, humanost i stalnu dostupnost pacijentima.

Na dodjeli nagrada, prisustvovao je i ministar zdravlja Siniša Varga koji je  neprimjerenim i seksističkim komentarom iznenadio okupljene.

- Volimo da su sestre u pripijenom - kazao je ministar prilikom dodjeljivanja nagrade najsestri  kojoj je odijevao kutu

Željka Perić, liječnica obiteljske medicine iz Zdenaca kod Orahovice i Štefica Bagarić , medicinska sestra Klinike za psihijatriju Vrapče, najbolje su zdravstvene djelatnice za 2014. godinu . Nagrađene predlažu i biraju pacijenti, a odabir se potvrđuje ocjenama kolega iz struke, prenosi HRT.

Varga: Iskreno žalim, izjava je bila neprimjerena

Tri sata nakon objave na HRT-u ministar Varga obratio se javnosti i ispričao se zbog svoje izjave. Priopćenje donosimo u cijelosti:

"Poštovane i poštovani,

danas sam imao čast sudjelovati u dodjeli Zahvalnica za najliječnika i najsestru, koje dodjeljuje Udruga hrvatskih pacijenata. Kako sam zamoljen da gospođi Štefici Bagarić, dobitnici Zahvalnice simbolično uručim sestrinsku kutu, to sam rado i učinio.

Moja izjava tom je prilikom bila neprimjerena, zbog čega iskreno žalim. Žao mi je ako sam bilo koga tom izjavom na bilo koji način uvrijedio, to mi nikako nije bila namjera. Za žensko-mušku ravnopravnost zalažem se u svakodnevnom radu, kao medicinar, kao i u privatnom životu.

Nastavit ću se zalagati za ravnopravnost žena i muškaraca.

S poštovanjem, Siniša Varga"

Pogledajte snimku RTL televizije :

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 370

  • 08.02.2015.

    A gdje je sad udruga "Babe" i slične da osude ovakve seksističke izjave?

  • Živjela cenzura! 08.02.2015.

    Čovjek voli kad medicinske sestre nose usko, pa to je strašno. Treba ga na lomači spalit. Ta žena će biti traumatizirana do kraja život, možda već i sad razmišlja o suicidu. No ono što je zanimljivo, ona se samo nasmiješila, vjerojatno zbog straha. Tek nešto kasnije su se podigle vile i kolci, vjerojatno od strane žena kojima ne stoji usko. Razmišljao sam da se pozovem na slobodu govora i pravo mišljenja, da napišem da više volim žene u uskom nego širokoj odjeći sa pokrivenim lice. Ali neću da mi bombardiraju kuću i pucaju mi po gostima.

  • šanto5 07.02.2015.

    koliko ovaj čovjek već ima propusta i pogrešaka..., a Mirela odleti samo tako....i još neki prije

Komentiraj...
Vidi sve komentare