To je to što me zanima!

Neredi u Grčkoj još traju, premijer poziva na primirje

Prosvjednici su u Solunu zapalili 70-ak trgovina, pet vozila i sedam banaka, vatrogasci su morali intervenirati 200 puta, a nasilje se širi i na Kretu
Vidi originalni članak

Kostas Karamanlis, premijer Grčke, sazvao je u utorak hitan sastanak s predsjednikom države Karolosom Papouliasom i čelnicima političkih stranaka kako bi riješili problem nasilja i nereda. Građane i političare poziva na osudu nasilja i poziva na jedinstveno djelovanje.
- U ovim presudnim trenucima politički krugovi moraju jednoglasno i odlučno osuditi i izolirati nasilnike, to je naša demokratska zadaća - izjavio je Karamanlis. Ubijenog tinejdžera pokopat će u utorak, a prosvjedi u gotovo svim većim gradovima ne jenjavaju. Policija je u Ateni zbog krađa po uništenim trgovinama uhitila 87 osoba. U sukobima s prosvjednicima stradalo je 12 policajaca, a liječničku pomoć zbog respiratornih problema zatražilo je desetak osoba. Prosvjednici su u Solunu zapalili 70-ak trgovina, pet vozila i sedam banaka, vatrogasci su intervenirali gotovo 200 puta, a nasilje se proširilo i na Kretu. U poslijepodnevnim satima nekoliko stotina mladih okupilo se ispred zgrade parlamenta. Bacali su kamenje na policiju. Ljudi su spontano počeli dolaziti i u atensko predgrađe gdje će u utorak sahraniti ubijenog dječaka. Grčke vlasti strahuju od još većeg nasilja tijekom nadolazeće noći.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare