To je to što me zanima!

'Neshvatljivo mi je da netko u kući drži sliku Ante Pavelića'

Kolega Kuščević to je demantirao, ja ne znam što je istina, a mogu reći da mi je to neprihvatljivo, i da nije normalno da netko bilo gdje u Hrvatskoj pa čak i privatno ima sliku Ante Pavelića, rekao je Jandroković
Vidi originalni članak

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je slučaj bivšeg ministra Lovre Kuščevića, koji je, pritisnut aferama oko nekretnina i prenamjene zemljišta, otišao iz vlade i koji u svojoj vili koju iznajmljuje ima i fotografiju koja nevjerojatno nalikuje na ustaškog poglavnika Antu Pavelića. I za koju on tvrdi da je na njoj njegov djed. Ili, kako je rekao za Dnevnik hr, možda i pradjed. Nije siguran.

SPORNA FOTKA U VILI NA BRAČU Kuščević tvrdi: To na slici nije Pavelić, već moj djed ili pradjed

- Neshvatljivo mi je da bilo tko u Hrvatskoj ima sliku Ante Pavelića u svojoj kući. Kolega Kuščević to je demantirao, ja ne znam što je istina, a mogu reći da mi je to neprihvatljivo, i da nije normalno da netko bilo gdje u Hrvatskoj pa čak i privatno ima sliku Ante Pavelića - kazao je Jandroković.

Predsjednik Sabora osvrnuo se i na izjavu Davora Ive Stiera koji je poručio kako 'ne može kritizirati predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru'.

- HDZ je izrazila čvrstu i jednoglasnu potporu Kolindi Grabar Kitarović u utrci za predsjednicu, kolega Stier je isto tako jasno kazao da podržava našu kandidatkinju i od njega očekujem da će revno raditi da Kolinda pobijedi na izborima - zaključio je Jandroković.

SRAMOTA I ODRAZ NEZNANJA Kuščević turistima iznajmljivao vilu s Pavelićevim portretom...

Napad jasno osuđuje državni vrh

Jandroković je komentirao i napad kod Knina. Rekao je kako je policija poduzela sve potrebne radnje te već uhitila neke ljude.

- Potpuno je jasno da je policija poduzela potrebne radnje i uhitila već neke ljude. Napad jasno osuđuje državni vrh, i naša je poruka nadležnim institucijama da očekujemo da pronađu počinitelje i da se sudskim postupkom kazne kako bi poslali poruku i drugima - izjavio je predsjednik Sabora.

Dodao je kako su trendovi pokazali da u Europi pa i u Hrvatskoj radikalni desni ili lijevi elementi imaju i političku snagu.

- Međutim dominantno ozračje u hrvatskom društvu vrlo jasno osuđuje nasilje i promoviraju toleranciju, mir, suradnju i međusobno uvažavanje - naglasio je Jandroković.

Dodao je kako prvenstveno mlađe generacije treba "učiti da i mir i sloboda i demokracija nije nešto što dolazi samo po sebi već da se to gradi i prenosi na ljude koji dolaze".

- Šalju se vrlo jasne poruke i na tome treba ustrajati, a eliminirati sve one koji promoviraju ekstremizam, bilo lijevi ili desni - ustvrdio je Jandroković. (pm)

 

Idi na 24sata

Komentari 396

  • Blllack magic 24.09.2019.

    Pa čovjek smije imati u svojoj kući šta god hoće šta se ovaj jandroković čudi ko puran glisti.

  • KarloK 25.08.2019.

    Ja u svojoj kući mogu držati sliku koga god hoću i ne vidim u tome nikakav problem.Zađite vi gospodo u Pupovčevu kuću pa će te da vidite što sve tamo ima.

  • 25.08.2019.

    Ama šta koga briga što netko drži u svojoj kući?? slike Ante Pavelića, Tite, Nikole Tesle, Einsteina ili porno glumica. Sad je to neshvatljivo. Meni je neshvatljivo zašto u mojoj pekari nema hrenovki u lisnatom tijestu, pa to nije u novimana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare