To je to što me zanima!

Neslavna lista: Hrvatska osma najjadnija ekonomija na svijetu

Zbog dugogodišnje recesije i nezaposlenosti naša je zemlja zauzela osmo mjesto na neslavnoj listi. Od nas su gore neke europske zemlje poput Španjolske i Grčke
Vidi originalni članak

Hrvatska je osma najjadnija ekonomija svijeta. Na tom se mjestu naša zemlja pozicionirala na Bloombergovoj listi ekonomskih indeksa za 2015. godinu, a razlozi su dugogodišnja recesija i visoka stopa nezaposlenosti. 

Na vrhu popisa Venezuela

Indeks jada dobiva se kao jednostavan zbroj stope nezaposlenosti i promjena indeksa potrošačkih cijena, a na vrhu popisa zemalja u kojima je najteže živjeti i raditi su Venezuela, Argentina, Južnoafrička republika, Ukrajina i Grčka.

screenshot/bloomberg

U gotovo najvećim problemima ove godine je Ukrajina gdje je rat doveo do rasta nezaposlenosti na 9,5 posto i uzrokovao inflaciju od 17.5 posto. Venezuelu guši inflacija od 78,5 posto i nestašica gotovo svega koja je došla do te mjere da im je susjedni Trinidad i Tobago ponudio razmjenu toaletnog papira za naftu. 

Španjolska i Grčka 'jadnije' od Hrvatske

"Jadnije" od Hrvatske su Španjolska i Grčka također pogođene krizom i nezaposlenošću, a tek su nešto bolje Tuska, Portugal i Italija koje su zauzele deveto, deseto i 11. mjesto na neslavnoj ljestvici. 

Idi na 24sata

Komentari 367

  • dudulica2 04.03.2015.

    kontajneri !!!!

  • jure23 04.03.2015.

    Na Facebooku je pokrenuta humanitarna akcija 'Pomoć za Ivu Josipovića' rijetko viđenu sirotinju od čovjeka koji pet godina nije ništa radio i nema od čega plaćati režije za svojih 8459 nekretnina

  • jure23 04.03.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare