To je to što me zanima!

Neslužbeno: Brojke opet rastu, 139 novozaraženih, skoro duplo više nego prošli ponedjeljak

Prema neslužbenim podacima jučer je testirano 3784 uzoraka, a ukupno je 139 novih slučajeva zaraze što je porast u odnosu na prošli ponedjeljak kada smo imali 73 nova slučaja
Vidi originalni članak

Kako neslužbeno doznaje N1, u posljednja 24 sata u Hrvatskoj je 139 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testirana su 3.784 uzorka.

- Nije malo za nedjelju, jest to manje nego radnim danom, ali ako gledamo prijašnje nedjelje, to je porast od 25 i više posto. Idemo prema uzlaznom trendu, kao što je i očekivano. Kako smo imali zadnja dva tjedna porast, i nedjelja je odraz sve većeg broja novozaraženih - rekla je epidemiologinja HZJZ-a Diana Mayer.

Za usporedbu, prošlog ponedjeljka 23. kolovoza imali smo 73 nova slučaja zaraze što znači da brojke i dalje rastu.

- Idemo u popuštanje mjera, želimo se svi što prije vratiti u staro normalno. Kad se išlo u veliki lockdown, nismo imali cjepivo, a danas imamo više od 50 posto cijepljenih osoba - rekla je Mayer.

Iz HZJZ-a očekuju i da nakon ljetne stagnacije s dolaskom jeseni ponovo poraste interes za cijepljenje.

OBILJEŽENA JE 14. OBLJETNICA VATROGASNE TRAGEDIJE NA KORNATIMA:

 

Idi na 24sata

Komentari 98

  • marduj 30.08.2021.

    Četvrti val laži.

  • Kruhami 30.08.2021.

    prestanite više, evo časne mi riječi, ako netko od nas necijepljenih oboli i završi u bolnici, sami ćemo snositi troškove, sveee, šta, to je nekoliko tisuća kuna, ako se preživi, mačji kašalj...mislim da je to jedino fer...

  • 30.08.2021.

    Djeca se nemogu baviti fizičkom aktivnošću u školskim dvoranama. Klubovima ste zabranili korištenje istih. Pa jadni treniraju vani i u vecim dvoranama gdje prije mogu pokupit virus jer tamo cirkulira puno više ljudi. Ne kužim ćemu to sve. Jednostavno radite sve kontra i uništavate našoj djeci djetinstvo i mladima mladost. Gadi mi se više sve!

Komentiraj...
Vidi sve komentare