To je to što me zanima!

Nesreća blizu Vrbovca: Vlak sa 68 putnika iskočio iz tračnica

Na vlaku koji je prometovao na relaciji Zagreb - Osijek oštećene su dvije prednje osovine. Promet na toj željezničkoj trasi je u prekidu, a očevid traje...
Vidi originalni članak

Kod Vrbovca je jutros oko 7.30 brzi putnički vlak broj 783 iskočio iz tračnica. Prometovao je na relaciji Zagreb - Osijek, a u njemu je bilo 68 putnika. 

Na vlaku su oštećene dvije prednje osovine. Ozlijeđenih nije bilo. 

Vlak je sa zagrebačkog Glavnog kolodvora krenuo jutros u 6.54 i nije vozio prebrzo. Uzrok nesreće, prema prvim informacijama, bila je tračnica ostavljena preblizu pruge. 

Policijski očevid je u tijeku, a prijevoz putnika na dionici između Dugog Sela i Vrbovca organizirali su autobusima, stoji u priopćenju HŽ Infrastrukture.

- Ovo je samo kulminacija u užasnog poslovanja i pružanja usluga HŽ-a prema putnicima. Vlakovi skoro svakodnevno kasne i putnici su konstantno frustrirani. Vjerujte mi to jako dobro znam, jer svakodnevno vlakom iz Koprivnice putujem u Zagreb vlakom, tvrdi čitatelj koji je bio u vlaku.
 

Idi na 24sata

Komentari 96

  • Dijaspora 22.10.2018.

    Nista novo u HR sto god radite radite preko kurca to je u Brodogradnji ,zeljeznci ,trgovini, Gradjevini,cestogradnji i tako vam i jest drzi vodu dok majstori odu ,i netreba te se zaliti to i zasluzujete ko vas j..e

  • KlikZG1 21.10.2018.

    Netko je namjerno stavio šinu blizu pruge.Ili je glup ili zao...

  • Marginalac 1 21.10.2018.

    Novinaru!! ne kaže se "šina"ili "šinja" ispravno je po Hrvatski "tračnica" gdje si pohađao osnovnu školu? Inače se zamjenske tračnice prije zamjene u praksi ostavljaju unutar pruge,prije zamjene i ne bi smjele smetati ako vlak prolazi.Moja pretpostavka je da je netko htio otuđiti tračnicu pa je kod pomicanja ostala na glavnoj tračnici od pruge uslijed čega je na nju eto naišao vlak.Ali čeka se očevid,pa budemo čuli nakon završetka. Ako su u tu radnju bili uključeni dobro nam poznati "sekundarci ništa od toga,pa oni su zaštićeni!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare