To je to što me zanima!

Nesreća u tunelu Plasina: HAC smijenio šefove iz Održavanja

Smjenjeni su direktor Sektora za održavanje, njegov pomoćnik, šef Operative, šef pravca Operativne jedinice jug te voditelj tehničke jedinice Perušić zbog propusta
Vidi originalni članak

Iz Hrvatskih autocesta priopćili su kako je zbog prometne nesreće u tunelu Plasina 20. srpnja 2013. godine Uprava Hrvatskih autocesta održavanja i naplata cestarine d.o.o. , u četvrtak, nakon provedene rasprave donijela odluku o smjenama djelatnika na radnim mjestima u Sektoru za održavanje: direktor Sektora za održavanje, pomoćnik direktora za redovno održavanje, šef operative, šef pravca operativne jedinice jug te voditelj tehničke jedinice Perušić. 

Dodaju kako su odluku o smjenama donijeli na temelju izvještaja Povjerenstva koje je utvrđivalo okolnosti prometne nesreće od 20. srpnja 2013. godine, a kojim je utvrđeno niz propusta i nepravilnosti. 

U nesreći teško ozlijeđen dječak (7)

U subotu 20. srpnja, u tunelu Plasina 21-godišnja vozačica Toyote Yaris naletjela je na poklopac oborinskih voda te se zabila u oplatu tunela u smjeru Splita, a iza nje su se zatim sudarila još tri automobila. 

Sudarili su se Honda i BMW. Vozačica (22) BMW-a mađarskih registracija nije držala dovoljan razmak te je udarila u Hondu, kojom je upravljao Nijemac (38). Zatim je na njih naletio vozač Passata (36) zagrebačkih registracija te je udario u zadnji kraj BMW-a. 

Dječak (7) iz Passata teško je ozlijeđen u nesreći, dok su vozač i putnica (63) lakše ozlijeđeni. Lakše ozljede zadobio je i putnik (51) iz BMW-a mađarskih registracija. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • mily 27.07.2013.

    a tuneli se grade i rade, farbaju, farbaju.......hac? pa jel to ono kalmetino vodstvo? koliko znam oni se i dalje šećkaaju i troše pograbljeni novac!! ma, nema veze, mi smo dobar narod!

  • emma123 26.07.2013.

    mazanje očiju, glavna faca treba ponuditi mandat a ne ove male ribice

  • svilaj1 26.07.2013.

    moš si mislit zamijenili direktore,a ja mislio da će čistačica bit odgovorna za te propuste

Komentiraj...
Vidi sve komentare