To je to što me zanima!

Nesreća u tunelu: Prevrnula se prikolica, balvani blokirali put

Nekoliko trenutaka prikolica je s balvanima nekontrolirano klizila kolnikom gotovo čitavom dužinom tunela Sv. Marko. Vozač je uspio brzo reagirati i zaustaviti kamion
Vidi originalni članak

Prikolica natovarena jelovim balvanima u srijedu se oko 18 sati odvojila od kamiona i prevrnula u tunelu Sv. Marko kod Karlovca na autocesti A1. Kamionom gospićkih registarskih oznaka upravljao je vozač brinjske tvrtke za cestovni prijevoz robe "Kušan" i prevozio balvane za Breganu. Kretao se u smjeru Zagreba kada je na ulazu u tunel na prikolici puknula ruda i prikolica se odvojila od kamiona i prevrnula. 

Nekoliko trenutaka prikolica je s balvanima nekontrolirano klizila kolnikom gotovo čitavom dužinom tunela. Vozač je uspio brzo reagirati i zaustaviti kamion na pretjecajnoj traci, a u njega je vjerojatno udarila prikolica i zaustavila se, dok se jedan balvan pak kotrljao drugom trakom i prepriječio kolnik. Samo srećom nitko nije stradao. 

Zbog nesreće je promet na jedno vrijeme bio potpuno zaustavljen dok se prepriječeni balvan nije uklonio s kolnika. Policija obavlja očevid, a promet se odvija jednim trakom. Na mjesto nesreće stigli su kolege vozača kako bi uklonili prikolicu i balvane, a jedan od njih nam je kazao da je vozač u šoku.

- To se još nikome od nas nije dogodilo da je na prikolici puknula ruda. Nevjerojatno. Kolega je u šoku. Sreća da nitko nije stradao. Dobro da nitko nije naišao jer je balvan težak i nekoliko tona. Važno je da nitko nije stradao, a za drugo je lako - zaključio je vozačev kolega.

Prije nekoliko godina zbog bizarnih i učestalih nesreća u tunelu Sv. Marko, nad kojim se nalazi istoimeno groblje, tunel je proglašen 'ukletim', a ova nesvakidašnja nesreća ide tome u prilog.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • nikičica 14.11.2013.

    kaže se trupci a ne balvani..... novinar bi to trebao znati!

  • brko1 14.11.2013.

    Balvan revolucija, ona traje 20 godina koliko izvozimo trupce umjesto namještaj.

  • laradd 14.11.2013.

    Kad se vozim kroz taj tunel, uvijek se sjetim tih duša i pomolim se za njih bar jedan "Oče naš". Naši su mogli malo skrenuti cestu jer su znali za groblje, ali nisu, da ne naprave nekoliko metara više. Ovo je jedini tunel u svijetu koji prolazi ispod groblja,

Komentiraj...
Vidi sve komentare