To je to što me zanima!

Satelit je uočio tri plutajuća objekta: Je li to nestali avion?

Snimke su snimljene 9. ožujka, dan nakon nestanka zrakoplova, no objavljene su tek u srijedu. Riječ je o velikim objektima. Nalaze se između Malezije i Vijetnama
Vidi originalni članak

Snimke kineskih satelita prikazuju tri plutajuća objekta za koje se vjeruje da su ostaci nestalog zrakoplova Malaysia Airlinesa MH370, piše CNN. Dimenzije uočenih objekata iznose 13x18, 14x19 i 24x22 metra. 

Snimke su snimljene 9. ožujka, dan nakon nestanka zrakoplova, no objavljene su tek u srijedu. Otkriće je objavio kineski Državni ured za znanost, tehnologiju i industriju za nacionalnu obranu.

Prema koordinatama na snimci, ostaci se nalaze negdje u Južnom kineskom moru, između Malezije i Vijetnama.

Na dnu mora uočio obris aviona?

U potragu za nestalim Beoingom 777 Malaysia Airlinesa uključila se i kompanija DigitalGlobe. Ta tvrtka je pokrenula posebnu web stranicu na koju stavlja satelitske snimke zemljine površine.  Dosad je snimljeno oko 3.200 četvornih kilometara, a nove fotografije stižu neprestano, piše CNN.

Volonteri pretražuju snimke, a uoče li na neku sumnjivu pojavu ili moguće mjesto nesreće uz fotografiju mogu ostaviti  zabilješku.

Jednu je takvu zabilješku ostavio i Mike Seberger, koji je uočio prizor koji pomalo podsjeća na avion. Već je nekoliko volontera snimilo isti oblik na dnu Tihog ocean. Seberger nije sasvim siguran o kojoj se točno lokaciji radi, ali nada se da bi njegov pronalazak uskoro mogao biti verificiran.

DigatalGlobe ima u svemiru nekoliko satelita koji Zemljinu površinu mogu snimati u visokoj rezoluciji. Zaposlenici ove tvrtke pregledavaju sve korisničke zabilješke na Tomnodu i deset najzanimljivijih namjeravaju proslijediti istražiteljima.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • Prva Proleterska 13.03.2014.

    Pogladate li malo preciznije , vidjeti ćete , da ništa vidjeti ne možete. Znaći , šta će onda Kinezima takav satelit? Nisu blesavi da ubace u orbitu nešto , za što su bili i na zemlji već ubjeđeni , da nićemu služiti neće. Jel tome baš tako ? E nije , nego se idu Kinezi u toj situaciji vojne tajne i glume te neću da prikažu snagu , uvećanje i ostrinu svojih teleskopa na tom satelitu. Ajmo jih malo zezat. Kinezi pojma nemate , veze o vezi , zaostali ste 100 godina za USA , koja može snimiti upaljenu cigaretu ili maćku u dvorištu , ko da to gledaš sa 10metara. Zaostala zemlja Kina , KOJA GLUMI SVJETSKU SILU !

  • Maatija 13.03.2014.

    treba ovo uzeti s rezervom, made in china... :)

  • ellllla 13.03.2014.

    nije avion, tri plutajuća objekta su...

Komentiraj...
Vidi sve komentare