To je to što me zanima!

Nestali novinar je živ, prebacili su ga u Rijad i tamo pritvorili?

Jamal Khashoggi dugogodišnji je novinar koji je poznat po tome što je često negativno pisao o Saudijskoj Arabiji. Javnost je mislila da je ubijen, ali nove informacije to opovrgavaju
Vidi originalni članak

Kolumnist Washington Posta koji je nestao nakon posjeta ambasadi Saudijske Arabije u Istanbulu je navodno živ, tvrde izvori iz kraljevske obitelji Saudijske Arabije za Daily Mail. Iz Turske su ga navodno odvezli u privatnom avionu, a u Rijadu ga drže u zatočeništvu. 

Jamal Khashoggi dugogodišnji je novinar koji je poznat po tome što je često negativno pisao o toj zemlji. Javnost je mislila da je ubijen, ali nove informacije to opovrgavaju. Turska policija je u zgradu ambasade ušla tek tjedan dana nakon nestanka novinara, a dotad su već nestale snimke nadzornih kamera. Osoblje koje je taj dan radilo, bilo je na slobodnim danima.

TURSKA ISTRAŽUJE Saudijci ubili kritičara režima u svojem konzulatu u Istanbulu?

Turska policija vjeruje da su njegovo tijelo prenijeli u kombi koji je čekao ispred ambasade. Potom su ga odveli u Saudijsku Arabiju, u jednom od dva aviona koje je taj dan unajmila kraljevina. 

Takav rasplet situacije je za britanski medij demantirao izvor blizak kraljevskoj obitelji. Rekao je da su dužnosnici Saudijske Arabije došli po novinara, avionom ga prevezli u Dubai, a zatim u Rijad, gdje je od 2. listopada zatočen.

MISTERIJ U TURSKOJ Kritizirao vlasti: Novinar ušao u konzulat i nestao bez traga

Novinar je pri ulasku u ambasadu imao mobitel. Navodno je prije nestanka određenim ljudima slao šifrirane poruke. Oni su mu odgovorili, a poruke su na WhatsAppu označene kao pročitane. To je još jedan dokaz koji ide u prilog tome da je Jamal živ. 

Predsjednik SAD-a Donald Trump rekao je kako je zabrinut za novinara i da se nada da će se situacija riješiti. 

- Nitko ne zna što se dogodilo - rekao je.

Veleposlanik Saudijske Arabije u SAD-u rekao je za CNN da su tvrdnje o tome da je njegova zemlja umiješana u ubojstvo netočne. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Provokator2322 10.10.2018.

    živ je, ali neće još dugo poznavajući Saudijsko sudstvo

  • AC.MILAN 10.10.2018.

    Ovaj na posterima izgleda kao Vuco

  • Usora1 10.10.2018.

    "Predsjednik SAD-a Donald Trump rekao je kako je zabrinut za novinara".... bas zanimljivo, ameri koji su si uzeli pravo da hapse po citavom svijetu, rade zatvore po poltronskim drzavama itd. odjednom brine kad se njihovi saveznici isto ponasaju. koja bi tek briga nastala kad bi tu praksu upraznjavali "nedemokratski rezimi".

Komentiraj...
Vidi sve komentare