To je to što me zanima!

Nestalo mu goriva, prisilno je sletio u polje kukuruza

Pilota je prevario instrument na kojem je pisalo koliko još ima goriva u avionu, kaže tajnik kluba Vrbac iz Vinkovaca. Pilot i putnik (16) su dobro
Vidi originalni članak

Ultralaki avion Avid Flyer prisilno je u subotu oko 19.30 sati sletio u polje kukuruza južno od Vinkovaca. Krunoslav Luburić (37), pilot iz Vinkovaca te putnik (16) iz Pleternice prošli su bez težih ozljeda. Avion je pri slijetanju u polje kukuruza oštetio desno krilo.
U Aeroklubu Vrabac, u čijim hangarima leži 10 zrakoplova i pet motornih zmajeva, tvrde je avion prisilno sletio zbog ljudskog previda.
- Pilota je prevario instrument na kojem je pisalo koliko još ima goriva u avionu. Da je bilo samo još jedna litra goriva, pilot bi uspio normalno sletjeti u našu zračnu luku - kaže Mijo Bakarić, tajnik Vrapca.
- S druge strane, svi piloti ultralakih letjelica dobro su uvježbani za vanterenska slijetanja. Ovo slijetanje u polje kukuruza prošlo bi bez ikakvih posljedica da kukuruz nije bio iznimno visok te je krilo, praktički, zapelo za grane i okrenulo zrakoplov. Tako je i kočenje bilo malo brže i grublje nego inače. No, i u takvim uvjetima, tvrdim, životi pilota i putnika nisu u nijednom trenutku bili ugroženi - kaže Mijo Bakarić.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • TITTO 04.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • sacko 04.07.2010.

    Tajniče, drugi put kad vas vidim ispod 300 metara iznad grada opizdit ću vam prijavu.

  • rt dobre nade 04.07.2010.

    Dobro je pa je neko vidi to inace bi bilo da su vanzemaljci harali po kukuruzu

Komentiraj...
Vidi sve komentare