To je to što me zanima!

Netko će odgovarati za njegovu smrt: Dječak (8) se ipak utopio

Nikakvih drugih ozljeda nije bilo na dječakovom tijelu, tako da ništa ne upućuje na to da se dječak možda udario ili izgubio svijest. Naime, neki očevici su rekli da nije mahao rukama ni tražio pomoć
Vidi originalni članak

Stigli su rezultati obdukcije osmogodišnjeg dječaka koji se utopio na bazenima Cerine tijekom proslave rođendana. Kako je potvrdio glasnogovornik PU koprivničko-križevačke Dražen Laljek, smrt je nastupila od posljedica utapanja, javlja ePodravina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Glasnogovornik Laljek istaknuo je da policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje na tom tragičnom slučaju. 

- Izuzima se dokumentacija, zapisi videonadzora te razgovaramo sa svim sudionicima tragičnog događaja - rekao je Laljek

Sada se, posve je sigurno, mogu očekivati kaznene prijave protiv odgovornih na bazenima. Pod posebnom paskom istražitelja su spasilačka služba i odgovorni na Gradskim bazenima, piše podravski.hr.

Obdukcija je izvršena u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, a uzorci su po protokolu poslani u Zavod za sudsku medicinu u Zagreb.

OPROŠTAJ OD DJEČAKA Tuga u Koprivnici: Nećemo ga nikad zaboraviti, bio je poseban

Nikakvih drugih ozljeda nije bilo na dječakovom tijelu, tako da ništa ne upućuje na to da se dječak možda udario ili izgubio svijest. Naime, prema izjavama nekih očevidaca nitko nije vidio da dječak maše rukama ili traži pomoć, a na bazenima nije bila prevelika gužva. 

Djecu su navodno pazile tri animatorice, a dječak nije bio plivač. Njegovo tijelo našli u dijelu bazena poznatom kao “brza rijeka”. Radi se o bazenu gdje voda cirkulira u krug te tako ostavlja dojam brze rijeke, a ponekada se strujanje vode znatno ubrza. Dječak je navodno upravo pri tom jačem strujanju potonuo, ali više nije uspio isplivati na površinu.

Gradski bazeni: Surađujemo u istrazi, izražavamo iskrenu sućut

Voditeljica bazena Petra Bijač javnosti je poslala priopćenje u kojima navodi kako okolnosti i uzroke zbog kojih je došlo do nesreće ustvrđuje istraga nadležnih institucija s kojima Uprava Komunalca u potpunosti surađuje kako bi se razjasnio nemili događaj. Na mjestu događaja obavljen je očevid te je u tijeku kriminalističko istraživanje. 

UTOPIO SE DJEČAK (8) Gradonačelnik: Pregledat ćemo svaki odvod bazena ako treba

- Ovim putem Uprava Komunalca i vodstvo bazena „Cerine“ iskazuje duboko žaljenje zbog ove tragedije i izražava iskrenu sućut obitelji preminulog djeteta. Riječ je o nenadoknadivom gubitku za obitelj koji je uzrokovao nemjerljivu bol i tugu, stoga još jednom izražavamo najiskreniju i najdublju sućut - stoji u priopćenju.

Gradonačelnik: Ako treba, provjerit ćemo svaki odvod u bazenima

- Iskazujem sućut obitelji preminulog dječaka i duboko žaljenje zbog ove tragedije. Inzistirat ću da se učini sve kako bi se građani, ali i djelatnici bazena, osjećali sigurnima. Ako treba, provjerit ćemo svaki odvod u bazenima – najavio je gradonačelnik, prenosi epodravina.

S obzirom na to da još nije dovršen policijski očevid i nisu poznate sve okolnosti događaja, smatra da se ne može očitovati o odgovornostima.

DJEČAK (8) SE UTOPIO U BAZENU 'Tamo je dubina jedan metar, a nitko nije vidio da traži pomoć'

- Svoje ću očitovanje dati nakon što primim službeno izvješće – rekao je Jakšić.

Dirljivi oproštaj od dječaka

- Mi smo bili na bazenima s obitelji. Vidjeli smo tu djecu koja su slavila rođendan. Tragediju nismo vidjeli jer smo otišli sat vremena ranije - ispričao nam je posjetitelj bazena.

Od tragično stradalog dječaka dirljivim se riječima u nedjelju oprostila i majka njegova najboljeg prijatelja.

TRAGEDIJA Na Gradskim bazenima u Koprivnici utopio se dječak (8)

- Bili su najbolji prijatelji, a sad ga više nema. Ostat će nam u lijepom sjećanju jer je bio poseban i zaista dobar prijatelji. Iza njega će ostati velika praznina u našim životima - rekla je majka dječakova prijatelja.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • marko789 21.04.2018.

    Treba obavezno neplivacima stavljati olo vrata napuhani jastucic.

  • lilyan 18.04.2018.

    prestrašno, nemam druge riječi ali da se svašta može dogoditi-može.Ja sam u 3 raz o.š. bila sa razredom na izletu u Stubičkim toplicama, bila sam plivač, razrednica je bila uz bazen a profesorica tjelesnog sa nas 15-tak u bazenu koji smo bili plivači.Plivala sam uz prijateljicu i u jednom trenutku odlučila zaroniti-zatvorila sam oči i napravila zaron.Kad sam ih otvorila nisam u prvih par sekundi skopcala gdje je gore a gdje dolje-potpui black-out, uhvatila me panika i počela sam od straha grebati kroz vodu i gutati je.Dalje se ne sjećam samo se sjećam uplakanih lica razrednice i nastavnice tjelesnog koje su klečale kraj mene.Razrednica me kad smo se pribrale počela grditi zašto sam lagala da sam plivač-ali nisam lagala-od svoje pete godine sam proplivala.Šta se meni dogodilo u tom trenutku u vodi niti dan danas ne znam objasniti

  • merida_1 18.04.2018.

    I ja mislim da su tu odgovorni roditelji, što ima slavit rođendan u vodi i to još neplivač,najlakše je sad optuživat drugog zbog vlastitog nemara

Komentiraj...
Vidi sve komentare