Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tuga u Koprivnici: Nećemo ga nikad zaboraviti, bio je poseban

Susjedi dječakove obitelji iz Koprivnice ispričali su nam da je riječ o dobrim i vrijednim ljudima, cijenjenim u koprivničkoj zajednici. Imaju još i stariju kćer

Foto: Željko Hladika/24sata
47 komentara

Mještani Koprivnice ne pamte ovakvu tragediju. Dan nakon utapanja dječaka (8) svi su u šoku i pitaju se kako je moguće da nitko nije primijetio da se dijete utapa.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1199427 / ]

Kobne nedjelje poslijepodne dječak je, s još sedmoricom vršnjaka, bio na proslavi rođendana. S njima su bile tri animatorice i spasilac, koji inače brine za sigurnost posjetitelja na bazenima Cerine u Koprivnici. U trenutku stradavanja bio je u dijelu bazena koji zovu tzv. “brza rijeka”. To je umjetni, uski dio bazena koji podsjeća na korito rijeke te u kojemu voda brže i jače struji. Prema izjavama koje je očevidac dao za Podravski.hr, nije riječ o klasičnom utapanju.

uopljenik DJEČAK (8) SE UTOPIO U BAZENU 'Tamo je dubina jedan metar, a nitko nije vidio da traži pomoć'

- Dijete je bilo ukočeno na dnu bazena, a nitko prije toga nije vidio da maše rukama ili traži pomoć - ispričao im je očevidac.

Policija je još u nedjelju izuzela sve snimke nadzornih kamera i fotografije koje bi trebale pomoći rasvijetliti ovu tragediju.

Svi pokušavaju otkriti istinu

Prvi ga je primijetio jedan od plivača i u 17.30 sati izvukao njegovo tijelo s dna bazena. Spasilac je odmah započeo s reanimacijom, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć, no dječaka nisu mogli spasiti. Je li riječ o “klasičnom” utapanju ili ga je možda povukla struja pa je udario glavom u rub bazena i izgubio svijest, znat će se nakon što stignu rezultati obdukcije koju su obavili jučer na Odjelu patologije koprivničke bolnice.

Bijeli lampaš i fotografija

Bazeni danas nisu radili, a u Osnovnoj školi koju je dječak pohađao nisu imali komentara. Na školi je izvješena crna zastava na pola koplja. Na stoliću u hodniku zapazili smo bijeli lampaš i fotografiju dječaka, kraj koje su drugi učenici zastajali u tišini. Kako doznajemo, vodstvo škole potreseno je tragedijom. Trenutačno im je jedina briga kako ostalim učenicima što više olakšati gubitak.

Foto: Željko Hladika/24sata Zastave na školi koju je pohađao spuštene su na pola koplja.

Susjedi dječakove obitelji ispričali su nam da je riječ o dobrim i vrijednim ljudima, cijenjenim u koprivničkoj zajednici. Imaju još i stariju kćer.

- Taj je dječak doista bio poseban. Bio je vrlo živahno i pametno dijete. Ne mogu vjerovati da ga nema - rekla nam je jedna susjeda. Druga nam priznaje da se naježila nakon što je čula za tragediju.

uopljenik UTOPIO SE DJEČAK (8) Gradonačelnik: Pregledat ćemo svaki odvod bazena ako treba

- Imam dijete u dobi od deset godina. I ono je nedavno bilo na proslavi rođendana na gradskim bazenima. Ne mogu ni zamisliti da mu se nešto slično dogodilo - rekla nam je.

Voda u bazenu 130 cm

Dijete joj je ispričalo da animatorice prvenstveno brinu oko djece dok su izvan vode, oko stolova s hranom i pićem. Inače, bazen je na tom dijelu visok oko 130 centimetara, što je otprilike visina prosječnog sedmogodišnjaka ili osmogodišnjaka. Podravski.hr piše da dječak nije bio plivač, što je uvjet za prisustvovanje rođendanu na bazenima. Tu informaciju danas nam nitko nije mogao potvrditi, a nije poznato ni je li to znao organizator. Tijekom rođendana, otac stradalog dječaka bio je u kafiću u sklopu bazena i čekao da slavlje završi. U jednom trenutku čuo je kako netko viče: “Dijete se utapa” i utrčao unutra, no ništa nije mogao učiniti. Od drugih posjetitelja koji su u nedjelju bili na bazenima Cerine doznali smo da nije bila prevelika gužva.

TRAGEDIJA Na Gradskim bazenima u Koprivnici utopio se dječak (8)

Dirljivi oproštaj od dječaka

- Mi smo bili na bazenima s obitelji. Vidjeli smo tu djecu koja su slavila rođendan. Tragediju nismo vidjeli jer smo otišli sat vremena ranije - ispričao nam je posjetitelj.

Foto: Željko Hladika/24sata Obitelj tragično stradalog dječaka u svoja četiri zida proživljava najteže dane života.

Od tragično stradalog dječaka dirljivim se riječima u nedjelju oprostila i majka njegova najboljeg prijatelja.

- Bili su najbolji prijatelji, a sad ga više nema. Ostat će nam u lijepom sjećanju jer je bio poseban i zaista dobar prijatelji. Iza njega će ostati velika praznina u našim životima - rekla je majka dječakova prijatelja.

 

Možda vas zanima i ovo:
Message