To je to što me zanima!

'Svi scenariji su mogući pa i taj da će liječnici vraćati novac'

Cijelo vrijeme upozoravali smo na protuustavane i nezakonite odluke. Netko stvara nered, a na nama je da napokon uvodimo red i to radimo, rekao je ministar Ostojić
Vidi originalni članak

Nakon presude zagrebačkog Županijskog suda zbog kojeg ne vrijede kolektivni ugovori u zdravstvu za liječnike i medicinske sestre i trebaju im se smanjiti dodaci na plaće, resorni ministar Rajko Ostojić kazao je kako nije pobijedila država nego pravda i zakon. On će sada postupiti po odluci suda, a podsjetio je da je navedeni ugovor bio potpisan za vrijeme tehničke vlade.

- Cijelo vrijeme upozoravali smo na protuustavne i nezakonite odluke. Netko stvara nered, a na nama je da napokon uvodimo red i to radimo - rekao je.

Upitan hoće li liječnici i medicinske sestre morati vratiti novac kojim im je plaćen na račun dodatka na plaću, ministar je rekao:

- Radimo protokol zajedno s DORH-om i svi su scenariji mogući, a jedan od njih je i povrat novca. Za dan dva javnost će biti izviještena koji je scenarij najizgledniji - kazao je. Na ime dodatka za plaću iz proračuna je tijekom šest mjeseci u ovoj godini isplaćeno 420 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Halo Bing, kako brat 22.06.2013.

    Zagreb – U hrvatskom zdravstvu nikad kraja reformama. Najnoviji revolucionarni trik koji bi trebao ozdraviti hrvatsko zdravstvo do neslućenih visina je promjena radnog vremena tijekom ljetnih mjeseci. Naime, prema najnovijem prijedlogu ministra Rajka Ostojića, svi domovi zdravlja neće raditi između 10 i 17 sati tijekom ljetnih mjeseci. Zašto je to tako, odgovorio je sam ministar. U vrijeme nesnosnih vrućina želja nam je da što manje građana traži pomoć liječnika. Kako to ne možemo učiniti porastom kvalitete usluge, onda ćemo bar pokušati skraćivanjem radnog vremena. Želim dati pozitivan primjer svim sugrađanima da ne izlaze kad je vruće, i da se u vrijeme vrućina sklone na neko sjenovito i hladnije mjesto. Pogledajte naše službenike kako su tijekom radnog vremena u hladovini i paze na svoje zdravlje – priopćio je hrvatskom općinstvu Rajko Ostojić. Ostojić je ponosan jer će na taj način smanjiti stopu bolovanja u državnim službama te još naglašava ako televizije emitiraju reprizni program, zašto to ne bi činili i naši liječnici te zašto ispada da liječnici moraju najviše raditi.

  • TomislavKatalinić 21.06.2013.

    Ministar Ostojić je dao lječnike proglasiti lopovima i uzurpatorima, treba usmjeriti bjes javnosti na njih tako da se ne vidi kako i koliko je trenutna vlada nesposobna.

  • KIKI2907 21.06.2013.

    Kad ti prestane mandat onda laganini fuš !!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare