To je to što me zanima!

Neven Mimica na testiranju pred Europskim parlamentom

Vlada je Mimicu kandidirala 25. travnja, a isti dan je predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso prihvatio kandidaturu. Dodijelio mu je resor zaštite potrošača
Vidi originalni članak

Hrvatski kandidat za povjerenika Europske komisije, Neven Mimica, pozvan je na ispitivanje pred nadležnim odborima EU parlamenta. HRT javlja kako će oni nakon toga dati svoje ocjene o kvalificiranosti kandidata za člana kolegija i povjerenika za resor koji treba preuzeti.

Vlada je Mimicu kandidirala 25. travnja ove godine, a isti dan je predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso prihvatio kandidaturu. Mimici je dodijelio resor zaštite potrošača. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • bebi55 04.06.2013.

    Jako me zanima kak bu išla zaštita potrošača u Europi s našim čovjekom - bilo bidobro da Europa nama pošalje nekoga tko će znati i htjeti zaštititi potrošače, a našeg si predstavnika samo nek uzmu - pokazat će on njima kak se štite potrošači kod nas - mogli bi Europljani nešto naučiti od njega. Ipak - sretno mu bilo.

  • GledimirVidić 04.06.2013.

    U EU je službeni naziv " Povjerenik za zaštitu potrošača" a ameri su ga u doba divljeg zapada zvali "Povjerenik za indijanska pitanja"

  • Komitetlija 04.06.2013.

    Da je u pitanju pozicija uništavanje potrošača povjerenstvo bi odmah prihvatilo Mimicu. On je kandidat partije sa partijskom knjižicom. Povjerenstva EU-e traže isključivo stručnost i znanje - partijska knjižica kao vrsta podobnosti njih ne zanima. Komitet kandidatu dao pozitivnu preporuku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare