To je to što me zanima!

Nevjerojatan napredak: Indijka Roona je danas zdrava curica

Roona je imala tzv. sindrom vodene glave. Glava joj je imala opseg od čak 94 cm, a nizom operacija su ga smanjili na 58 cm. Posljednjom su joj rekonstruirali lubanju
Vidi originalni članak

Mala Indijka Roona Begum (2) u petak je, u bolnici u New Delhiju, imala posljednju u nizu operacija glave. Iako još nije potpuno ozdravila, vidi se nevjerojatan napredak koji su liječnici postigli. 

Roona je imala tzv. sindrom vodene glave, zbog kojeg joj je glava bila tri puta veća od normalne. Imala je opseg od 94 centimetra. Nije mogla čak ni sjediti uspravno. Mozak joj je zbog nakupljene tekućine bio pod velikim pritiskom, zbog čega su joj liječnici i davali samo nekoliko mjeseci života.

Djevojčica je u bolnicu primljena u travnju, a tijekom svibnja i srpnja podvrgnuta je operacijama, nakon čega se opseg glave smanjio na 58 centimetra.

Roona je danas zdrava curica

Ponovno je primljena početkom ovog mjeseca. Liječnici su joj novom operacijom izvadili dio kosti iz lubanje, koja je potom rekonstruirana.

 - Kada je djevojčica primljena u bolnicu, bila je u kritičnom stanju. Nismo bili sigurni, hoće li preživjeti, ali odlično je odgovorila na terapiju - kazao je Roonin liječnik Sandeep Vaishya za Daily Mail

Dodao je kako joj je glava još povećana i vjerojatno će takva biti zauvijek, no Roona je danas zdrava curica koja može imati normalan život. 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • marila 27.12.2013.

    Jadno djetence! Sta je sve propatila u svom kratkom zivotu, nek joj bog da sve najbolje u buducnosti!

  • b0b0 27.12.2013.

    svaka čast doktorima, ovi su svakako zaradili svoju plaću :)

  • ari 1 27.12.2013.

    hvala ti Bože

Komentiraj...
Vidi sve komentare