To je to što me zanima!

Nevjerojatni manevar: Vlasnik splitskog brodogradilišta želi premjestiti sjedište u Zagreb

Tomislav Debeljak želi premjestiti sjedište Brodosplita u Zagreb, zbog čega je sazvao i izvanrednu Glavnu skupštinu 31. ožujka, tjedan dana nakon što će Trgovački sud opet raspravljati o Brodosplitu
Vidi originalni članak

Tomislav Debeljak, predsjednik uprave Brodosplita, predložio je svim dioničarima da se na Glavnoj skupštini promijeni članak statuta društva, tako da sada glasi: Sjedište Društva je u Zagrebu", javlja Slobodna Dalmacija

 

Na Trgovačkom sudu će se 24. ožujka opet raspravljati o Brodosplitu, no bez obzira na to preselio Brodosplit u Zagreb ili ostao u Splitu, to neće utjecati na jurisdikciju. 

PREGOVORI SU PRI KRAJU Ameri spašavaju Brodosplit? Debeljak bi odblokirao račun pa zatražio predstečajnu nagodbu

- Ne vjerujem da preseljenjem može izbjeći Trgovački sud u ovoj fazi postupka. Takvih pokušaja sporadično je znalo biti u praksi, ja bih ih nazvao amaterskima, to su manevri bez smisla - rekao je jedan pravni stručnjak.

Slobodna neslužbeno doznaje i kako bi Debeljak na tom ročištu mogao tražiti i odgodu odluke o stečaju, uz najavu navodnog velikog financijskog ulaganja, čime bi se navodno deblokirali računi Brodosplita. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 08.03.2023.

    Preuzeo je cca 3500 radnika a danas nema nikoga osim svojih par poslušnika koji ni sami ne znaju što im je raditi. Nema za radnike, za dobavljače a ima za skupe odvjetničke kuće.

  • 08.03.2023.

    Tom je odavno mjesto u Remetincu. Tko ga štiti, pitanje je sad?

  • 08.03.2023.

    Ako političari imaju sva moguća prava zašto vlasnik ne bi imao pravo premjestiti sjedište svoje firme?

Komentiraj...
Vidi sve komentare