To je to što me zanima!

Nevrijeme i valovi u Rovinju: Uništeno 50 brodica i 150 auta

Valovi koji su se dizali i do deset metara uvis u samo sat vremena poharali su Rovinj i napravili štetu od 20 milijuna kuna. Oštećeni vlasnici ne mogu računati na pomoć države
Vidi originalni članak

Snažno olujno nevrijeme koje je 10. veljače pogodilo Rovinj prouzročilo je štetu od 20 milijuna kuna. 

Crometeo objavio je na Facebooku snimku nadzorne kamere na kojoj se vidi kako divovski valovi razbacuju aute koji su se zabili jedni u druge. 

 

Valovi koji su se dizali i do deset metara uvis u samo sat vremena poharali su Rovinj i oštetili 150 automobila i 50 brodica. More je izbacilo kamene gromade i doslovce doguralo kamene blokove odvaljene od pristanišnog mola teške i po nekoliko tona. Valovi su kao od šale na Valdibori „premjestili“ metalno-stakleni informativni ured Lučke uprave Rovinj, gurali i prevrtali kontejnere, betonske vaze te potapali i razbijali brodice. Brojni poslovni prostori oko Valdibore su natopljeni vodom, a ulice prekrivene muljem. 

S obzirom na to da šteta nije veća od 30 milijuna kuna, što je minimalna granica da bi bila proglašena elementarna nepogoda, vlasnici oštećenih auta, brodica i prostora ne mogu računati na novčanu pomoć od države. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Paull 24.02.2016.

    Nevrijeme pomelo samo ono što tamo ne spada.

  • 23.02.2016.

    Prošlo je tek desetak dana, kako su oni samo ekspresno uspjeli zbrojiti štetu da bude manja od 30 milijuna?

  • MaliMario78 22.02.2016.

    A sta ova nazovi drzava prizna.......ionak obican covijek nema prava ima na papiru al u praksi skoro nikakva......i kad imas prava produ godine da ih ostvaris obrnuto drzava to rijesi za 15 dana ako je u njenu korist..............

Komentiraj...
Vidi sve komentare