To je to što me zanima!

Nezadovoljnici Dačiću: 'Ti si izdao Kosovo, spavaš li mirno'

Srbija: Ne prestaju provokacije, ali i prijetnje brojnih Srba, političkim dužnosnicima koji su nezadovoljni postignutim sporazumom o Kosovu. Dačića optužuju za izdaju
Vidi originalni članak

Samo nekoliko minuta prije početka 26. Beogradskog maratona na jednoj od obližnjih zgrada izvješen je transparent s natpisom 'Izdao si Kosovo', a ista poruka čula se i s razglasa u vrijeme kada je premijer Ivica Dačić već bio na pozornici. 

Policija je odmah uklonila transparent, a publika također nije bila blagonaklona prema natpisu i poruci s razglasa pa su vikali 'maraton, maraton'. Dačić je za Blic rekao da je na maraton došao unatoč prijetnjama, te da je ovoga bilo i bit će. Dodao je da mu je bitno da narod nije reagirao na to, odnosno da su skandirali 'maraton'. 

Nakon što je počeo maraton jedan muškarac pokušao je prići Dačiću, ali spriječilo ga je osiguranje. Premijeru je samo uspio doviknuti 'Spavaš li mirno'. Dačić je policiji rekao da ne dira mladiće koji su prosvjedovali, a njima je poručio kako mu je drago što su došli, ali ih je pitao bi li više voljeli da protjeraju Srbe s Kosova 'pa da onda plačemo'.

Podsjetimo, Srbija i njezina bivša pokrajina Kosovo uspjele su se uz posredstvo EU dogovoriti oko sporazuma o normaliziranju napetih odnosa.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • yocko 23.04.2013.

    Rankoviču nema ti druge nego se pomiriti sa činjenicama,po vama srbija je bila čitava bivša Juga,Kosovo nije nikad bilo srpsko,moraš priznati da čete ostati i bez Vojvodine,nemogu oni vas sve uzdržavati.

  • leonardo2232 22.04.2013.

    Albanija nikad nije srpsko mozda vi neznate pravu historiju,,al tadasnji iliri su danasnji albanci i onu su bili na dalmaciji zivjeli pa su protjerani u albaniju i kosovo..i trogir se zvao trigur to znaci na albanskom tri kamena i za zadar i neke jos imaju,al drugi kad su dosli su izmjenili mozda nece niko priznat,,al to je istina ima jos albanaca u trogiru i nekim drugim gradovima jos su tamo od vrijeme ilira bas oni pravi starosjedioci i bas takvog poznajem...Al i albanci su jaka vojna sila jedini narod sa 2 drzave i treca je na putu,,,,!!

  • ping-pong 21.04.2013.

    Albanci su Indoeuropski narod nastanjen u Albaniji i susjednim područjima Makedonije i Kosova, te u Crnoj Gori. Albanci su svakako jedan od najstarijih suvremenih naroda nastanjen na zapadnom području balkanskog poluotoka. U VI. stoljeću migracije Slavena tjeraju Ilire na današnje područje Albanije, prepuštajući svoja područja hrvatskim i srpskim plemenima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare