To je to što me zanima!

Nezaposlenost opet raste: Bez posla je preko 311 tisuća ljudi

Uzrok rasta nezaposlenih u jesen jest dugotrajna kriza i izostanak gospodarskog oporavka. Na burzi je 311.581 ljudi, a slobodna su samo 5263 radna mjesta.
Vidi originalni članak

Sa završetkom sezonskog zapošljavanja stopa nezaposlenosti raste iz mjeseca u mjesec. U listopadu je stopa nezaposlenosti iznosila 18,7 posto. 

Uzrok rasta nezaposlenih u jesen jest dugotrajna kriza i izostanak gospodarskog oporavka. Na burzi je 311.581 ljudi, a slobodna su samo 5263 radna mjesta. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 22.11.2014.

    Broj nezaposlenih je puno veći. Puno je onih koji su izbrisani, puno je onih koji su u penziji a mogu raditi, puno je onih koji su otišli van države. Primjer, iz nogometnog kluba Gornja Gračenica 8 igrača otišlo je izvan države raditi i to samo u nekoliko mjeseci. Puno je i onih koje zapošljavaju oni koji su na vlasti u državi, županiji, gradu , a uopće nisu potrebni. Kad bi se otvorilo pola milijuna radnih mjesta još uvijek bi bilo nezaposlenih. Rasprodaja i deindustrijalizacija nose svoje....

  • vferari 22.11.2014.

    Sezona je završila i ljudi se vraćaju na biro.Pitam se šta je tu čudno i novo.Novinari svaki događaj pa i ovaj koji je normalni tjek zaposlenih odnosno nezaposlenih bomastično prenose.I kad bude zaposlenos daleko veća opet će biti sezonske radne snake i stvari će se ponavljati.Bilo bi krajnje vrijeme da se novinari malo pozabave i pozitivnim stvarima kojih ima od povećanja izvoza do povećanja industrijske proizvodnje.Ovakvo kukanje i depresivno ponašanje ne služi nikome.Po novinarima i kvazi analitičarima trebalo nas je odavno progutat more.Ova vlada vodi državu u sigurnost i prosperitet ali za popravak svega uništenog pokradenog devastiranog od devedesetih na ovamo treba im još jedan mandat. Promjena političke opcije bila bi ponovno urušavanje i ovo malo sigurnosti što je postignuto.Prema tome do daljnjega sdp sa dodatnim ekipiranjem srodnih stranaka nema alternative,

  • dobro jutro 22.11.2014.

    Vise to niti novinari ne smiju puno isticati

Komentiraj...
Vidi sve komentare