To je to što me zanima!

Nezaštićeni ljudi: Roleta teška oko 100 kila skoro ubila dijete

Vitićev neboder u Zagrebu zaštićeni je spomenik kulture, pa za svaku intervenciju treba posebna dozvola. Teška roleta od punog drveta odlomila se zbog dotrajalosti
Vidi originalni članak

Drvena grilja teška najmanje 100 kilograma odlomila se s pročelja devetog kata nebodera u zagrebačkoj Laginjinoj ulici i pala pred prestravljenu prolaznicu s djetetom.

Nasreću, nisu ozlijeđeni. Ostala djeca su se igrala samo nekoliko metara dalje. Teška roleta od punog drveta, dimenzija tri sa 2,5 metara, odlomila se zbog dotrajalosti u utorak oko 13 sati.

- To je strašno. S nebodera već godinu dana opada žbuka pa i grilje. Razumijem da je neboder zaštićeni spomenik kulture, ali može nekoga ubiti. Zar je spomenik zaštićeniji od ljudi - negodovao je Nikola Uroić (24), čitatelj koji je snimio fotografije.

Neboder arhitekta Ivana Vitića sagrađen je 1962.

- Grad Zagreb uvrstio je obnovu Vitićeva nebodera u prioritet iz spomeničke rente i sljedećih mjeseci će početi radovi - kažu u Gradskom poglavarstvu.

Dodali su i da bi odgovornost bila na stanarima da je netko stradao, jer su dužni brinuti se o zgradi.

Predstavnica stanara Gordana Matić pojasnila je da za svaku intervenciju na zgradi moraju tražiti dozvole jer je zaštićeni spomenik, a dok se one napišu, netko može poginuti.

- Tražili smo da Grad zatvori park, a oni pod padajućim griljama urede igralište. To je suludo - kaže stanar.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • nuša matanova 07.03.2012.

    samo kod nas je moguče

  • sjenoviti 07.03.2012.

    Smijesno...kakav spomenik kulture....I bas nitko nije primjetio dotrajalost tih roleta. Valjda im je svrha da padnu sa vremena na vrijeme......Srecom je sve dobro proslo.....

  • zmaja- 07.03.2012.

    Pa zar je to vrijedno ljudskih života, bogu hvala da nije netko stradao..... Dignite dupe, tražite te dozvole i uredite to !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare