To je to što me zanima!

Ni eksplozija ih nije pokolebala: U Alepu počelo božićno slavlje

PRVI PUT NAKON ČETIRI GODINE: Trubači u kostimima Djeda Mraza, dječji zbor i veliko božićno drvce nasred trga Azizieh unijeli su dašak božićnog veselja u bombama razrušeni grad
Vidi originalni članak

Ceremoniju paljenja lampica na božićnom drvcu na trgu Azizieh u Alepu nakratko je prekinula eksplozija, no deseci okupljenih ubrzo su se vratili i nastavili božićnu proslavu na otvorenom. 

Trubači u kostimima Djeda Mraza, dječji zbor i veliko božićno drvce nasred trga unijeli su dašak božićnog veselja u bombama razrušeni grad. Građani Alepa plesali su i pjevali s redovnicama na ulicama. 

Katolici iz Alepa prvi su put nakon četiri godine rata izašli na ulice kako bi uživli u blagdanskom ugođaju u zapadnom dijelu grada koji je sad pod kontrolom vlasti Basshara Al Assada. Sa zgrada koje okružuju trg visjele su zastave Rusije i Sirije kao i fotografije predsjednika. 

Istovremeno, u istočnom dijelu grada u tijeku je bila evakuacija civila i protivnika vlasti pod nadzorom UN-a. 

Idi na 24sata

Komentari 132

  • Boki8 22.12.2016.

    Amerika je zlo veliko. Ako nije po njihovom onda te uniste. A englezi i francuzi im se uvlace. Kako to da se ratovi vode svugdje na zemaljskoj kugli osim u Americi. Nesreca arapskih zemalja je da su bogati raznim rezervatima nafte i ulja. Zato im amerikanci i stvaraju ratove. I stvaraju teroriste od sekti kao al kaida, isis i ostalih budala.

  • Boki8 22.12.2016.

    Mi obicni ljudi smo mali mravi kojima se plasiraju lazi u koje mi vjerujemo. U arapskim zemljama sto mnogi neznaju zivi mnogo kriscanskog naroda i svi su izmjesani sve religije i nikad nisu imali problema sto se tice religije. To mi je pricao jedan novinar arap iz sirije. Nije to isto kao kod nas. Ali postoje razlicita plemens i narodi. Oni cak i imaju imena drugih religija napr. Ako se zove murat nemora znaciti da je musliman ili jusef da je kriscanin.

  • huan357 22.12.2016.

    BRAVO ASSAD!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare