To je to što me zanima!

Ni Obama ih nije zaustavio: U Teksasu pogubili Meksikanca

Slučaj Humberta Leala Garcije (38) izazvao je pomutnju i u Meksiku i u SAD-u jer prilikom uhićenja Meksikancu nisu rekli da ima pravo na diplomatski savjet
Vidi originalni članak

Molbe predsjednika Baracka Obame nisu uspjele natjerati američko pravosuđe da Meksikanca Humberta Leala Garciju (38) ne osude na smrt. U četvrtak su ga u Teksasu pogubili smrtonosnom injekcijom. Osudili su ga za silovanje i ubojstvo djevojke (16) iz 1994. godine. U svojoj posljednjoj izjavi ispričao se žrtvinoj obitelji.

- Iskreno mi je žao zbog svega, završimo s time. Neka mi obitelj žrtve oprosti. Živio Meksiko - rekao je trenutak prije nego li je preminuo. 

Slučaj je podigao prašinu jer Garciji prilikom uhićenja nisu rekli da ima pravo na diplomatski savjet, piše Huffington Post. Obamina administracija upozorila je kako bi egzekucija mogla prekršiti Bečku konvenciju o konzularnim odnosima i dovesti američke građane u stranim državama u povećani rizik. I odvjetnici pogubljenog Meksikanca cijelo su vrijeme dok je on bio u pritvoru isticali kako su teksaške vlasti prekršile Bečku konvenciju, koja stranim državljanima jamči pravo da se konzultiraju s njihovim veleposlanstvima  u toj zemlji. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • pa šta je 08.07.2011.

    e moji ameri -kaj ste čekali 17 godina

  • Jaca_Amsterdam 08.07.2011.

    eh da je Hrvatska Teksas monstrum Paravinja bi se već pržio na električnoj! brn bejbe brn!

  • Andrada 08.07.2011.

    ok, sad je ispalo kao da mi je zao lika i da nisam uspela da procitam da ju je i ubio, pratila sam niz sudjenja bas u americi dok je sve trajalo i opet cu ponoviti ono sto sam napisala: da je to uradio belac, dobio bi "dozivotnu" sa pomilovanjem posle 75 umesto da ih sve tretiraju ovako... ocigledno niko nije razumeo ono sto sam htela da napisem...

Komentiraj...
Vidi sve komentare