To je to što me zanima!

Ulagači su u Austriji prenijeli Oreškoviću tri glavne poruke

Nielsen je rekao kako im Orešković nije ništa obećao, ali je bio jasan da je ovdje došao slušati i doznati u što su investitori zainteresirani i upoznati se s kreditorima
Vidi originalni članak

Globalni glavni ekonomist UniCredit banke Erik Nielsen rekao je HRT da su investitori vrlo cijenili što je mandatar Tihomir Orešković posjetio zimsku konferenciju investitora u Kitzbühelu, na kojem je bilo oko 100 investitora iz Europe i Amerike. 

Na pitanje je li Orešković "hrvatski Mario Monti", rekao je: 

- Ne, nije novi Mario Monti, u razgovoru s njim smo dobili dojam da je to čovjek koji želi poslovati, dobro je prihvaćen među investitorima.

Nielsen je rekao kako im Orešković nije ništa obećao, ali je bio jasan da je ovdje došao slušati i doznati u što su investitori zainteresirani i upoznati se s kreditorima. Dodao je da nisu niti očekivali od njega da im išta obećaje.

- Glavna poruka koju smo mu prenijeli je bila da mora postaviti nekoliko ključnih načela za napredak gospodarstva. Ulagači su tražili da pokaže konkretne mjere kojima će smanjiti rast javnog duga. Investitori su tražili znakove i mjere koje će dovesti do toga. Drugo, poručili smo da se ne treba intervenirati u monetarnu politiku. Treća točka, jako važna, jer raste zabrinutost zbog političke orijentacije Poljske i Mađarske, bila je da Orešković bude jasan po pitanju koliko je Hrvatska bliska u EU. S obzirom na njegovu pozadinu, nije mogao dati jasan odgovor na to pitanje - kaže Nielsen.

Na upit o tome je li moguća konsolidacija dugova, Nielsen je rekao:

- Pokušajte to reći ljudima kod kojih ste zaduženi. Investitori ne žele konsolidaciju dugova. Nitko to nije mogao ni zamišljati niti je to itko spominjao - zaključio je.


Idi na 24sata

Komentari 215

  • puppy_power 18.01.2016.

    Evo ja znam koje su to tri poruke. 1. Zdrpi i briši (Snatch) 2. Nestali za 60 sekundi 3. Now you see me.

  • MAX 2010 18.01.2016.

    Valja pročitati- dozvolite bankama i kapitalu da rade sve što požele..........ne ograničavajte ih u pljački......nađite način za dodatnu pljačku robova.......liberalno molim...

  • enilon 18.01.2016.

    Samo je jedna poruka bitna: Spriječite pobunu robova! ... (skrivena poruka iz aove je: naš sustav bi se urušio ako se robovi oslobode!).

Komentiraj...
Vidi sve komentare