To je to što me zanima!

"Nije bilo prisluškivanja, radili su izliste i uništavali dokaze"

Ministar Ostojić je kazao kako su pratili samo glavnog urednika Jutarnjeg Mladena Plešu te da su izlistavani brojevi s kojima je komuniciralo pet od osam novinara
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je kako nije bilo prisluškivanja Mladena Bajića i novinara, ali da su pratili glavnog urednika Jutarnjeg lista Mladena Plešu. Izlistavani su brojevi s kojima su komunicirali Ivanka Toma, Dušan Miljuš, Vanja Nezirović, Josip Bohutinski i Mladen Pleše, dok za novinarke Večernjeg lista - Marinu Borovac, Ivanu Jakelić i Marijanu Zrinjski - nisu mogli otkriti kojim se telefonima koriste. 

Ministar je rekao kako Bajića nisu direktno nadzirali, ali da je postojao indirektan nadzor. Naime, radi se o tome da je policija preko izlista telefona jednog novinara pokušala utvrditi od koga iz Državnog odvjetništva i Uskoka cure informacije. 

Sve naloge dao je tadašnji ravnatelj policije Oliver Grbić, a provodio ih je Milijan Brkić, današnja desna ruka Tomislava Karamarka. Ostojić je kazao kako ne zna je li Karamarko bio upoznat s ovim slučajem.

Ostojić je također rekao kako je utvrđeno i uništavanje dokumenata.

- Jedan dokument u računalu policije je uništen, ali smo ga uspjeli rekonstruirati. Dio tih podataka istovjetan je podacima koje je u svojim iskazima koristio Ivo Sanader. Znamo tko je policajac koji je uništio dokument i on će biti sankcioniran, ali ne znamo tko je naložio uništavanje dokumenta - rekao je Ostojić.

Ministar je sazvao današnju konferenciju za medije nakon što je Unutarnja kontrola MUP-a provjerila navode Novog lista o praćenju glavnog državnog odvjetnika i osmero novinara, nakon što su Večernji list i Jutarnji list objavili transkripte iskaza bivše HDZ-ove blagajnice Branke Pavošević. Razlog za praćenje novinara bio je curenje podataka tijekom istrage HDZ-a u slučaju Fimi media.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • WOMANIZER 22.12.2012.

    kod nas nikad ničega nema, a sve puno kriminala, pokradeno, prevareno za vlastiti džep...

  • 1 podravec 21.12.2012.

    Žalosno,sad prije Božića radit takve gluposti mogu samo antikristi i komunjare(sjetite se serije Malog Mista kad su uoči polnočke komunjare i nevjernici stavili onaj razglas ispred crkve i zajebavali popa i onaj narod unutra onim partizanskim pjesmama) tako i ova današnja udba,soa ,poa i još kako se sve ne nazivaju te kojekakve bitange i nabiguzice koji su svi izrasli još u onom JU sistemu i njemu dobro služili tako i sad bez obzira u kojoj stranci pripadali opet jebu ovaj isti narod takvim glupostima.I tako ide priča:MA VI JESTE... NE MI NISMO... DOBRO ONDA NISTE.... NE,PA MI JESMO... koje su to sirovine,a mi još gori od njih pa im dali glas!

  • ivanfilip 21.12.2012.

    Ono kaj se mora priznati policiji daju zanimljiva kodna imena akcijama! E sada tko je tu Juda?!?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare