To je to što me zanima!

Nije državna matura karta za cirkus, dosta je ponižavanja mladih i njihovog truda

Greške poput Uskoka i Istanbula nepoštovanje svakog od oko 30.000 mladih koji su izašli na maturu. Od njih tražite znanje, koncentraciju, poštovanje pravila, pripremljenost, a što im nudite?
Vidi originalni članak

Ravnatelju Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja izuzetno je stalo do toga da državna matura i nacionalni ispiti prođu savršeno. To, smatra on, pokazuje da je njegova institucija ispunila svoje ciljeve. Vinko Filipović smatra i kako NCVVO obavlja svoj posao na visokoj razini. No skandal s Uskokom ne događa se onima koji svoj posao obavljaju na visokoj razini. Ne događa se ni Istanbul (na pitanju iz hrvatskog jezika Istanbul je proglašen glavnim gradom Turske, uz objašnjenje da to nije bilo bitno za točan odgovor).

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • Zagy91 18.07.2023.

    Prvo svi odgovorni za kriva pitanja odnosno odgovore na njih u maturi  moraju biti udaljeni sa tih zaduženja  i naravno novčano kažnjeni bar ne isplatom honorara jer ga u najmanju ruku nisu zaslužili, a drugo njihovi neposredno Nadzornici i šefovi suspendirani. Samo tako institucije mogu napredovati…oni koji nisu na nivou zadatka moraju biti zamjenjeni boljima

Komentiraj...
Vidi sve komentare