To je to što me zanima!

'Nije grijeh biti zgodan': Tajnik Pape osvanuo u 'Vanity Fairu'

Georga Gansweina (56) često uspoređuju s Georgom Clooneyem, a na vatikansku adresu redovito prima ljubavna pisma. Znaju ga iritirati osvrti na njegov fizički izgled
Vidi originalni članak

Na naslovnici talijanskog izdanja Vanity Faira osvanuo je papin osobni tajnik Georg Ganswein (56).  Plavooki Bavarac koji je nedavno postao nadbiskup ima sve veći utjecaj u Vatikanu. 

- Nije grijeh biti zgodan - stoji na naslovnici magazina koji je u prodaji od srijede. Oca uspoređuju s Georgom Clooneyem. 

Brojne usporedbe

Osim s poznatim glumcem, uspoređuju ga i s Ralphom de Bricassartom, zgodnim svećenikom iz novele 'Ptice umiru pjevajući'. 

Objava nije dobila blagoslov Svete stolice

Ganswein je uz Benedikta XVI otkad je izabran za vođu Rimokatoličke crkve 2005. godine. On nije dao intervju za Vanity Fair, a na naslovnici je objavljena ranije uslikana fotografija. Vatikanski dužnosnik rekao je da priča nije dobila blagoslov Svete stolice, kao i da nadbiskup nije pristao na to.

Iritiraju ga osvrti na njegov izgled

Inače, otac je među Talijanima poznat kao Bel Giorgio, odnosno zgodni George. Papu prati na službenim angažmanima i inozemnim putovanjima, a ranije je izjavio da ga, iako mu laskaju, znaju iritirati osvrti na njegov izgled. Redovito prima ljubavna pisma na svoju vatikansku adresu, piše Telegraph

Idi na 24sata

Komentari 51

  • masni brk 18.01.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Suzy sue_1 17.01.2013.

    grrrrrrrrrrrrrr

  • predraga 17.01.2013.

    Zgodan?Ne vidim šta je na njemu zgodno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare