To je to što me zanima!

Nije imala novca pa otkazala blagdane, a onda dobila na lotu

Posljednjim novcem iz novčanika samo-hrana majka četvero djece Maria Murray (44) kupila je božićnu srećku. Zapanjila se ugledavši dobitnu kombinaciju...
Vidi originalni članak

Posljednjim novcem iz novčanika samo-hrana majka četvero djece Maria Murray (44) kupila je božićnu srećku. Djeci u dobi od 17 do 21 godine nekoliko sati prije rekla je kako neće imati Božić jer nemaju ni za blagdansku hranu ni za darove. Maria je srećku ostrugala i zapanjila se ugledavši dobitnu kombinaciju za gotovo devet milijuna kuna. Od šoka nije mogla govoriti. 

- Bila je potpuno blijeda. Nije vjerovala sve dok srećku nisam provjerila u sistemu i čestitala joj - rekla je zaposlenica lutrije. Presretna, odmah je odjurila u trgovinu, kupila hranu i darove, a svakom djetetu dala i džeparac. Bio im je to najljepši Božić. 

- Ovo nam je bila vrlo teška godina. Jedva sam spajala kraj s krajem, mučila se kako bih mogla staviti hranu na stol i ovaj dobitak je bio poput šoka. Odjednom budućnost za moju obitelj izgleda bolje - rekla je Maria. 

lako je milijunašica, i dalje poslužuje čaj i sendviče u kafiću u predgrađu Bristola. Otkupila je trosobnu kuću koju im je Grad dao na korištenje, kupila polovni automobil Mini Moris i svakom djetetu namijenila oko 900.000 kuna. 

U kolovozu 2009. godine otputovala je na dvotjedni odmor u Tursku s dvoje djece. Spavali su u apartmanu koji stoji oko 70 kuna na noć. 

- Želim da ti novci potraju što je moguće dulje, a i djeci želim pokazati važnost rada - objašnjava Maria i dodaje kako se, nakon što su mediji objavili da je postala milijunašica, pojavio bivši suprug i otac djece. Pokušao je dobiti dio, ali mu je odvjetnik objasnio da je to nemoguće jer su rastavljeni. 

I dalje živimo normalno, samo se više ne bojimo da ćemo biti gladni ne ponašaju se razuzdano.

Bez obzira na novac, ne želim da djeca misle kako se ne treba truditi i raditi. Nakon što sam osvojila milijune, pojavio se muž misleći da će profitirati bivši je ostao "kratkih rukava" 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • nerminius 28.12.2016.

    Ako je dobitak siguran uz potvrdu s lutrijskog mjesta, pa bio to i kiosk, vrlo lako se dalje stvari odvijaju. Brzo novac legne na račun, oni koji ne znaju iznenadili bi se. Tri puta sam dobio po nekoliko tisuća kuna, dva puta isplata je bila odmah na licu mjesta, bilo to dan poslije izvlačenja ili dva tjedna iza. Treći put sam poslan u banku s potvrdom o dobitku i nakon dvije minute imao sam tu cifru na računu uz čestitke službenika. Gospođa iz članka je sigurno imala određeni novac u pričuvi, ali ga je čuvala za preživljavanje. Poslije dobitka taj novac je prestao biti presudan, te ga je potrošila na blagdanski ugođaj i poklone. Ne kužim da ljudi ne shvaćaju što znači otkazati blagdane...... U potrošačkom društvu je sve novac i novac je sve. Kao da ne vidmo svakodnevno koliko su Božić, Uskrs i Nova Godina komercijalizirani, duhovne poruke i nade u budućnost su u trećem planu. Djeca ne razumiju baš previše duhovnog, ali kad im na stol poslužiš vruću pileću ili juneću juhu, vrelu pečenku, gomilu kolača i slatkša, lijepi bor okićen po svim pravilima kića i hrpu dobro zapakiranih poklona, e to je njima blagdan i onda osjete atmosferu i sve što ide uz to. Na žalost je tako, sve se plaća, život nije bajka, praviti se da to tobož ne razumijemo i kao mi nismo od tog stada je licemjerno, bez namjere uvrede, ali nemam bolji izraz za to.

  • OrcaPerestrojka 25.12.2016.

    Treba sada platit odvjetnike i bjegunčetu udarit alimentaciju.

  • Danmax 25.12.2016.

    Sad odma na put oko svijeta, skrosit pare pa po starom...ako to nije samo glupa reklama

Komentiraj...
Vidi sve komentare