To je to što me zanima!

"Nije istina da policajci čuvaju spomen ploču iz Jasenovca!"

Na tom području, osim što se na njemu nalaze spomen obilježja iz Domovinskog rata i Ii. svjetskog rata, zabilježena i česta kršenja zakona, odnosno krivolova, krađe drva i kretanja migranata, kaže Iva Dvorski
Vidi originalni članak

Putnici namjernici koji se voze cestom Pakrac, Lipik – Novska u mjestu Bair, točnije na prostoru zvanom Trokut gdje su podignuta spomen obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, mogu vidjeti policijsko vozilo, te jednog ili dva policajca koji tamo danonoćno dežuraju. U tom Spomen parku od rujna prošle godine je i ploča HOS koja je prenesena iz Jasenovca, a na kojoj piše „Za dom spremni“.

U PU sisačko moslavačkoj izričito odbacuju da policija čuva spomen ploče, već navode da su tamo policajci iz sasvim drugog razloga. Mladi policajac kojeg smo tamo zatekli nije dozvolio da se njega i automobil fotografira, pozvao je telefonom svoje nadređene koji su rekli da se obratimo glasnogovornici.

Javila se Iva Dvorski, djelatnica za odnose s javnošću PU Sisačko moslavačke kategorički odbijajući navode nekih medija da su policajci tamo kako bi sačuvali spomen ploče ili eventualno spomen obilježje poginulim partizanima tijekom II. Svjetskog rata.

- U svezi vašeg upita odbacujemo, kao zlonamjerne, navode da policija na području Novske na državnoj cesti D-47, područje tzv. Trokuta, 24 sata nadzire spomen-ploču HOS-a. Policijski službenici nadležne policijske postaje u okviru svojih redovnih ophodnji obilaze sve lokacije od interesa očuvanja javnog reda i mira, s obzirom na činjenicu da su na ovom području, osim što se na njemu nalaze spomen obilježja iz Domovinskog rata i Drugog svjetskog rata, zabilježena i česta kršenja zakona, odnosno krivolova, krađe drvne mase i kretanja migranata – rekla je Iva Dvorski.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • stbbb 29.01.2018.

    Oj kozaro siri svoje grane da pozdravimo njemacke ovcare.

  • matura 29.01.2018.

    Ploču čuvaju Pupovac i Vrdoljak

  • škver 29.01.2018.

    Koga briga ? Stavite ih koliko hoćete !!! Izložba gre u UN ,svijet zna !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare