To je to što me zanima!

Nije jela osam mjeseci jer su joj dali krivu dijagnozu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Gentrie (14) povratila bi svako jelo i piće koje bi unijela u sebe. Liječnici su rekli da ima bulimiju, no patila je od rijetkog neurološkog poremećaja
Vidi originalni članak

Liječnici u Utahu dijagnosticirali su Gentrie Hansen (14) bulimiju jer je povraćala sve što je popila i pojela. Smjestili su je u bolnicu gdje osam mjeseci nije okusila hranu. Hranili su je na cijevčicu. Nakon monogo pretraga i testova liječnici su shvatili da su pogriješili. Gentrie nije bolovala od bulimije već je imala rijetki neurološki sindrom, 'paralizu želuca'. U trbuh su joj ugradili 'pacemaker' te je sada nakon mjeseci gladovanja pojela hamburger. Gentrie je prve znakove svoje bolesti počela primjećivati u prosincu prošle godine. Doktori su joj tada dali antibiotike jer su smatrali da je riječ o bakteriji. No lijekovi joj nisu pomogli, a stanje joj se u siječnju pogoršalo. Sa jakim bolovim u želucu, dehidrirana i iscrpljena, završila je u bolnici. Tada nije mogla ni vodu zadržati u tijelu i naglo je smršavila. Nakon mjeseci u bolnicu doktori su našli rješenje za njezinu bolest te joj rekli kako će 'želučani pacemaker' morati platiti jer su joj odbili osiguranje. Nezini roditelji i prijatelji nisu čekali već su pokrenuli akciju prikupljanja novca.
- Najgore mi je bilo kada su me ljudi uvjeravali da imam poremećaj u prehrani i da moram jesti. Nitko nije mogao zamisliti kako mi je bilo teško - rekla je djevojčica.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • tigerin 03.09.2010.

    blago onom ko doktore ne treba..

  • user_42069 03.09.2010.

    zar oni nisu nikad čuli za juhe i variva??????hamburger....prestrašno.....

  • shorty 03.09.2010.

    doktorima se neda truditi! nego samo daju prvu dijagnozu koja je najbanalnija i otprate bolesnika kući! pa se kasnije čude kako su pogriješili! a najbolje mi je kad su bahati i uvjereni da su oni u pravu a simptomi pokazuju nešto sasvim drugo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare