To je to što me zanima!

Nije ni 'skužio': Snimio je ugriz crne mambe i čudom preživio

Fotograf nije shvatio da ga je zmija ugrizla sve dok idući dan nije razvio fotografije. Ugriz crne mambe je inače 100% smrtonosan, no zmija ga ovaj put nije ubrizgala
Vidi originalni članak

Fotograf Mark Laita fotografirao je zmije za svoj projekt. Za nogu ga je ugrizla crna mamba, no on toga nije bio svjestan sve dok drugi dan nije razvio fotografije. 

Preživio je ugriz, jer mu zmija nije ubrizgala otrov. Otrovni ugriz crne mambe je inače smrtonosan 100 posto. 

Laita koji je rođen u Detroitu zmije fotografira u zoološkim vrtovima, laboratorijima i kod privatnih vlasnika, a svojim projektom želi upozoriti na to da broj vrsta opada zbog uništavanja njihovih prirodnih staništa, piše Daily Mail.  

Idi na 24sata

Komentari 97

  • Mariana C 20.10.2012.

    Koliko glup moraš biti da ne osjetiš ugriz zmije?Izgleda da su mu noge bile "paralizirane" kada nije ništa osjetio.

  • MARKO BUBY_1 01.08.2012.

    moguće je da su zmiji isisali otrov prije ovog ugriza pa onda kao ugrizla ga mamba i nije mu ubrizgala otrov..ja se često igram sa zmijama jer ih na poslu imam mali milion i još nisam doživio da se zmija nije postavila u obrambeni stav, jedino u zimskom periodu jer se znalo dogoditi da ih vrijeme prevari pa prekinu zimski san...tada su bezopasne jer se skoro pa uopće ne kreću..

  • mamba43 31.07.2012.

    Razočarala me..hahahahaha..ja mislila da je jedna od otrovnijih zmija..zato sam joj ime ukrala..a onooo gušterica...hahahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare