To je to što me zanima!

Nije šala: Meksiko predlaže američko državljanstvo i vize u zamjenu za sadnju stabala

Nazvavši pothvat "možda najvećim pošumljavanjem na svijetu", Lopez Obrador je rekao da program cilja na otvaranje 1.2 milijuna radnih mjesta i sadnju tri milijarde stabala u jugoistočnom Meksiku i Srednjoj Americi
Vidi originalni članak

Meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador u četvrtak je predložio da američka vlada ponudi privremene radne vize, a moguće i državljanstvo onima koji budu sudjelovali u opsežnom programu sadnje drveća za koje se nada da će se proširiti na Srednju Ameriku.

U obraćanju na virtualnom samitu o klimi u organizaciji Bijele kuće, Lopez Obrador je rekao da Meksiko namjerava proširiti na Srednju Ameriku program "Sembrando Vida" ili "Sjetva života", zaštitni znak njegove vlade u okviru kojega se sadi 700.000 stabala.

Nazvavši pothvat "možda najvećim pošumljavanjem na svijetu", Lopez Obrador je rekao da program cilja na otvaranje 1.2 milijuna radnih mjesta i sadnju tri milijarde stabala u jugoistočnom Meksiku i Srednjoj Americi.

CRNE PROGNOZE Glavni tajnik UN-a: 'Nalazimo se na rubu klimatskog ponora'

Na dvodnevnom samitu na kojem virtualno sudjeluju čelnici 40 zemalja, Lopez Obrador je rekao da bi američki predsjednik Joe Biden "mogao financirati" širenje programa na Gvatemalu, Honduras i El Salvador.

- Dodajem komplementarni prijedlog, uz dužno poštovanje, da američka vlada onima koji odluče sudjelovati u ovom programu, tri godine zaredom saditi drveće u svojoj državi, omogućit privremenu radnu vizu - rekao je Lopez Obrador. 

- I nakon druge tri ili četiri godine, da dobiju pravo boravka u SAD-u ili dvojno državljanstvo - dodao je.

ŽELI OGRANIČITI EMISIJE Putin na skupu o klimi: Rusija odgovorno ispunjava obveze

No, Lopez Obrador ponovno se nije obvezao na smanjenje emisije stakleničkih plinova. Otprije je suočen s kritikama zbog politike zalaganja za fosilna goriva, ali je rekao da Meksiko modernizira svoje hidroelektrane kako bi smanjio korištenje nafte i ugljena za proizvodnju struje. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • prokurator 23.04.2021.

    aj nešto pozitivno.

  • z,fz,id 22.04.2021.

    da je sadnja u toplesima,možda bi i bilo više komentara i samim time u veče podrške javnosti 😎

Komentiraj...
Vidi sve komentare