To je to što me zanima!

Nije se odrekao strasti: Biker bez nogu uživa na tri kotača

Hrvatski branitelj Ivica Jurčan (44) iz Bogdanovaca, unatoč invaliditetu, nije se želio odreći svoje najveće strasti. Čim se oporavio od ranjavanja, kupio si je motocikl
Vidi originalni članak

Ni kad je u Domovinskom ratu izgubio potkoljenicu i stopalo te ostao nepokretan, hrvatski branitelj Ivica Jurčan (44) iz Bogdanovaca nedaleko od Vukovara nije se želio odreći svoje najveće strasti u životu - vožnje motocikla.

Ležeći ranjen u bolnici, s amputiranim dijelovima nogu, nije želio razmišljati o tome kako će, zbog stopostotne invalidnosti, morati živjeti neki novi život. Čim je uzmogao, napravio si je proteze za noge i počeo planirati kakav bi motocikl mogao voziti.

- Prvo što sam napravio bilo je da sam si kupio motocikl. Vozio sam kvadove jer su automatici i stabilni su, ali su spori pa sam uvijek kaskao za prijateljima na putovanjima. Onda sam dao izraditi trek, trosjed. Našao sam privatnika iz Preloga koji ih izrađuje. Dao sam mu nacrt kako želim da izgleda moj i on ga je napravio, od nule. Čekao sam ga četiri mjeseca, ali se isplatilo - kaže Ivica ponosan na “Jezdimira”, kako od milja zove svoj motocikl.

Rijetko tko ga može voziti jer je motocikl specifičan. Zbog svoje građe lako prokliže u krivinama, ali Ivica ga je s vremenom u potpunosti savladao. 

Idi na 24sata

Komentari 42

  • DavorŠaravanja 10.06.2014.

    Drago mi je vidjeti da ima ljudi koji su nakon svega puni života i da nemaju prepreka . za motor svaka čast . nadam se i ja boljoj situaciji pa da si jednog dana narucim nešto slicno .

  • hrvoje1978 10.06.2014.

    ovaj dečko je prošao takve strahote da si to ne možemo ni zamisliti....svaka čast majstore uživaj i sretno...

  • 09.06.2014.

    Najteži invalidi su oni kojima je uz tijelo stradao i razum a baš ti nemaju sreće ni novaca a kamoli ovakav motor. Neka mu je kilometraža sa srećom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare